Batman’da, 'Siyaset ve Din' Konulu Panel Yapıldı

Batman'da düzenlene 'Siyaset ve Din' konulu panelde konuşan BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan,”Eğer ben bir Kürt olarak dünyada hiç bir yerde olmayan, fazladan bir şey istiyorsam bunu verme bana.” dedi.

BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan 'ın Batman Belediyesi konferans salonunda katıldığı 'Siyaset ve Din ' konulu panelde Suriye 'deki durum ve yeni anayasa konusunda değerlendirmelerde bulundu.BDP ve DİA-DER (Din alimleri derneği) tarafından düzenlenen 'Siyaset ve Din ' konulu panele BDP Diyarbakır Milletvekilleri Altan Tan ve Nursel Aydoğan, BDP Batman İl teşkilatı yöneticileri, DİADER üye ve yöneticileri, STK temsilcileri, Batman Belediyesi çalışanları ve çok sayıda Batmanlı katıldı.

Panelde ilk olarak söz alan DİADER yöneticisi Mele Kasım Koç, Kurandan ayetler ve sureler okuyarak, 'İslamiyet, insanlığı ön planda tutar. İslam kimliğiyle tanınan ülkeler bu en temel ilkeyi gözden kaçırıyor. Kuran 'da kendiniz için istediğiniz bir şeyi başkasına da isteyin deniliyor ' diye konuştu.

Daha sonra söz alan BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, Suriye 'deki gelişmelere değindi. Suriye 'de mevcut rejimin böyle devam edebilmesinin mümkün olmadığını belirten Tan, Ortadoğu 'daki İslamcı kesimlerin Kürtlerin bugünkü durumuna neden ses çıkarmadığını anlamadığını belirterek, “İslamcı kesimin önemli bir kısmı enternasyonal olacağına milliyetçi oluyorlar. Sadece Allah ıslah etsin diyoruz. Çünkü İslamiyetle ırkçılık yan yana olmaz.” diye konuştu.

Son olarak yeni anayasayla ilgili konuşan Tan, bir uzlaşmanın söz konusu olup olmadığına değindi. Dünyadan örnekler vererek bu sorunun nasıl çözüleceği ve nasıl uzlaşılabileceğini anlatan Altan Tan, “Bu iş bir at pazarlığı değil. Uzlaşmanın hak ve hukuk üzerine olması gerekir. Dünyadan örnekler sunarak inceleyelim, işimize yarayan kısımlarını model alalım diyoruz. Eğer ben bir Kürt olarak dünyada hiç bir yerde olmayan, fazladan bir şey istiyorsam bunu verme bana. Dünyanın her yerinde anadilde eğitim verilirken biz bunu isteyince bölücü oluyoruz.” ifadelerini kullandı.