Kordonboyu’nda İftar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “İstanbul Komşularıyla Güzel” projesi kapsamında Çanakkale savaşlarının simgesi Şehitler Abidesi’nde başlayan iftar programları, dün akşam Kordonboyu’ndaki Truva Atı önünde devam etti.

İstanbul’un Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye Merkez İlçe Başkanı Öztürk Oran, AK Parti Ataşehir Merkez İlçe Başkanı Nimetullah Topu ve yöneticilerinin de bulunduğu Çanakkale Kordonboyu’ndaki iftar yemeğine, yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

İftar öncesinde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Çanakkale’nin manevi atmosferiyle bizim ruh dünyamız birlikte oluşmuş. Dolayısıyla Çanakkale bizim dünyamızda farklı bir yere sahip. Çanakkale deyince burnumuzun direği sızlıyor. Çanakkale deyince vatan algılıyoruz. Çanakkale deyince şehitleri algılıyoruz. Çanakkale deyince, bağımsızlığı algılıyoruz. Çanakkale deyince, bu milletin değerlerini topyekun algılıyoruz. Biz bir hafta önce abidedeki iftar programına gelirken, biliyorduk ki bir buğday çorbası, bir de arpa ekmeği yiyeceğiz. Ama hiç mübalağa etmiyorum, asla abartmıyorum. Buğday çorbasının bu kadar lezzetli olduğunu, iftar sofrasında insana bu kadar haz vereceğini, doğrusu kim anlatırsa anlatsın hissetmem mümkün değildi. Orada gördüm ve yaşadım” dedi.

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü de, yaklaşık bir haftadır devam eden iftar programlarına ilginin büyük olduğunu belirterek, “İnsanlar böyle birlik ve beraberliği, böyle huzurla ve kardeşçe yaşanan iftar sofralarını özlemişler. Vesile olan herkese ve katılanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise, Ramazan ayının ruhuna uygun bir iftar programı düzenlendiğini söyledi.

Milletvekili Mehmet Daniş de, “İftar programlarımıza çok yoğun ilgi var. Çanakkale’de Ramazan’a bir renk getirdiğimizi düşünüyorum. Çanakkaleli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu sofraların böyle güzel olmasının sebebi Çanakkaleli hemşehrilerimizdir. Onlar gelmese bu program bu kadar güzel olmaz. Bir teşekkür de İstanbul teşkilatlarımıza etmemiz lazım. Sadece soframız değil, kültürel programlarımız da çok güzel. Her şey güzel. Ramazan’ın bereketi bu olsa gerek. Ramazan boyunca bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Çanakkaleliler, ezanın okunmasıyla birlikte boğaza karşı kurulan sofralarda iftarlarını açtı. Yemeğin ardından tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterisi gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA