Keçiören Senegal'i Ağırladı

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin sekizinci gecesine Senegalliler konuk oldu.

Dünya ülkelerini buluşturan Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin sekizinci gecesinin misafirleri Senegalliler oldu. Senegal Gecesi'ne Senegal Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Senegal Dakar Belediye Başkanı Malıck Diop, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Senegal'den gelen heyet üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören Dünya'nın Evi. Sadece etrafımızdaki komşularımızdan değil Afrika gibi çok farklı coğrafyalardan da misafirlerimiz oluyor, onları burada ağırlıyoruz" dedi.

Keçiören'de Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini gösterdiklerini belirten Başkan Ak, şöyle konuştu: "Bugün Afrika ülkesi olan Senegal'den gelen Müslüman kardeşlerimizi ağırlıyoruz. Geçen sene de etkinliklerimize katılan Senegal'den başka bir belediye de ziyaretimize gelmişti. Biz de bu belediye ile kardeş belediye olduk. Bu sene de farklı olarak Dakar'dan bir belediye başkanımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burada Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini Ankaralılar ve Keçiörenliler adına gösteriyoruz. Ramazan tüm hızıyla devam ediyor. Bu güzel yaz akşamında vatandaşlarımız evde oturmak yerine etkinlik alanımıza geliyorlar çok teşekkür ediyoruz. Bu alan şu anda Keçiören'in nefes aldığı bir alan durumunda. Keçiörenliler ve Ankaralılar burada dünya ülkelerini ağırlarken sahura kadar da güzel vakitler geçiriyorlar." Senegal Dakar Belediye Başkanı Malıck Diop da Keçiören'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Burada Senegal'den heyet olarak bulunuyoruz. Misafirperverliklerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum. Keçiören'e ziyaretimiz bir başlangıç oldu. İşbirliğimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Belediye Başkanımız da bizi çok iyi karşıladı ve görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Kendilerine teşekkür ediyor, tüm Keçiören halkına hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.

Senegal Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke ise Senegal olarak üç senedir Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne katıldıkları bilgisini vererek, "Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Ak' a çok teşekkür ediyorum. Her sene bizleri burada ağırlıyorlar, bu dostluk ve kardeşlik buluşması geleneksel bir hale geldi" diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu da, Keçiören'in sadece Türkiye'ye değil dünyaya adını duyuran bir ilçe olduğunu vurguladı. Keçiören'de Ramazan'ın etkinliklerle farklı yaşanmasının güzel olduğunu dile getiren Göksu şunları söyledi: "Keçiören'de Ramazan farklı yaşanıyor. Burada güzel bir coşku heyecan ve beraberlik var. Güzel alanlar oluşturulmuş. Mahalle ve paylaşım iftarlarının ardından gelen kültürel etkinlikler Keçiören'i daha renkli hale getiriyor. Keçiören Türkiye'nin en büyük ilçesi olarak sadece nüfusuyla değil nüfuzuyla da ses getiren bir ilçe haline gelmiştir. Bu güzel ilçenin adı sadece Türkiye'nin dört bir yanına gitmiyor, Senegal'e, Özbekistan'a Kırgızistan'a da gidiyor. Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak'a ve çalışkan ekibine şükranlarımı sunuyorum." Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Senegal Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke ile Dakar Belediye Başkanı Malıck Diop'a teşekkür plaketi ile hediyeler sunarken Büyükelçi ve Belediye Başkanı da Başkan Ak'a hediye takdim etti.

Protokol üyeleri daha sonra alana kurulan Senegal Evi'nin açılışını yaptı. Başkan Ak ve katılımcılar birlikte geleneksel Senegal el sanatlarının olduğu standı da gezerek ürünleri inceledi.

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri Senegal Gecesi'nde ayrıca Doğu Yakası Tiyatro Grubu tarafından "Medine Müdafaası, Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro oyunu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken vatandaşlar oyun boyunca gözyaşlarını tutamadılar .
Kaynak: İHA