Bakanlar, Sivas Platformunun İftar Yemeğine Katıldı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sivas Platformu tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Yemekte konuşan Yılmaz, “Sivaslı demek, memleketin bütün hesabı kendisinden sorulan kişi demektir” dedi.

Sivas Platformu tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğran Ürgüp, Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem ve çok sayıda Sivaslı katıldı.

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Sivas; doğudan batıya, kuzeyden güneye, Türkiye’nin hem coğrafi manada hem kültürel ve toplumsal manada kalbidir, özetidir, merkezidir. Sivaslı demek, memleketin bütün hesabı kendisinden sorulan kişi demektir. Bu sorumluluk hissinin de doğal bir sonucudur, biz kendimizi memleketin sahibi sayarız. Bu da memleket sevgisindendir” diye konuştu

Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın ardından söz alan ve Bakan Yılmaz’ın Sivas’ın kültürel değerlerini çok güzel anlattığını söyleyen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “İsmet Bey, Sivas’ın bu ülkeye katkılarını, değerlerini çok güzel anlattı. Türkiye’de gerçekten birlik ve beraberliğimizin bize neler kazandırabileceğini, sizler burada verdiğiniz bu tablo ile ortaya koyuyorsunuz” dedi.

Kaynak: İHA