Bakan Davutoğlu Konya’da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Halep’te bombardımanı durdurmak için her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere seçim bölgesi Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşması” toplantısına katıldı.

Burada konuşan Bakan Davutoğlu, Suriye’de de seçilmiş bir hükümetin halkın iradesiyle kurulacağını söyledi.

Davutoğlu, “Bölgemizde uyanışı başlatan Ebu Azizi’yi (Kendini yakan Tunuslu seyyar satıcı) rahmetle anıyorum. Allah ondan razı olsun ki, bugün Tunus’ta, Mısır’da, Libya’da, Fas’ta seçilmiş hükümetler işbaşına geldi. Yemen’de değişim başladı, inşallah Suriye’de de seçilmiş bir hükümet halkın iradesiyle kurulacak. Bölgemizde hukuka dayalı her an sorgulanabilir bir hukukun karşısında diğer vatandaşlarıyla eşit olan devlet başkanları anlayışı başlar” dedi.

Toplantının çıkışında gazetecilerin Suriye’nin Halep kentine rejime bağlı ordunun saldırmaya başladığını hatırlatması üzerine Bakan Davutoğlu, bombardımanı durdurmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Bakan Davutoğlu, “Bombardıman hakkında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile ilk fırsatta görüşme yapacağım. Halep tarihi dokusuyla büyük bir medeniyet merkezidir, Suriye ekonomisinin de kalbidir. Bir yönetimin kendi şehrini böylesine tahrip etmesi Suriye’de zulmün nereye vardığının işaretidir. Halep bizim için de çok önemli bir şehir. Her türlü girişimi yapıp bu zulmü, bombardımanı durdurmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu

Daha sonra Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’ni ziyaret eden Bakan Davutoğlu’na Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak, kendi portresinin olduğu tablo hediye etti. Bakan Davutoğlu, üniversitede yurt dışından gelen yabancı ressamların hazırladığı resimlerin yer aldığı sergiyi de gezdi .
Kaynak: İHA