Bakan Çağlayan, İftarda Yemek Servisi Yaptı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçel Valiliği’nin ‘Gönül Sofrası’ projesi çerçevesinde kurduğu iftar çadırında vatandaşlarla bir araya geldi.Çağlayan, yemeklerin dağıtıldığı stantta kazanların başına geçerek yemek servisi de yaptı.

Turunçgil Zirvesi ve AKİP ödül töreni için İçel’e gelen Ekonomi Bakanı Çağlayan, İçel Valiliği’nin ‘Gönül Sofrası’ adı altında İçel Ticaret Meslek Lisesi’nde tertip ettiği iftar yemeğine katıldı.

Bakan Çağlayan’a, İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti İçel Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ve il protokolü eşlik etti.

İftarda yemeklerin dağıtıldığı standın arkasına geçen Bakan Çağlayan, bazı vatandaşlara yemek servisi yaptı ve oruçlarının kabul olmasını temenni etti. Ezanın okunmasıyla birlikte Çağlayan ve beraberindekiler, oruçlarını açtılar. Oruçlarının açılmasını ardından kısa bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, Ramazan ayının dostluğun, kardeşliğin en bol görülen aydan olduğunu belirterek, “Bu kapsamda valiliğin organizasyonundaki buluşma sayesinde günlük ortalama 5 bin kişiye iftar yemeği veriliyor. Hükümet olarak, sizin milletvekiliniz, sizin bakanınız olarak diğer vekillerimizle beraber sizlerin hizmetinizde, sizlerle birlikte olmaktan şeref duyduğumuzu daha önce ifade etmiştim. Sizlerin en iyi gününüzde, de en kötü gününüzde de sizlerle birlikte olmak en büyük arzumuzdur. Allah nice Ramazanlara kavuştursun. Umut ediyoruz ki İçel'de yaşayan işsizler iş, aşsızlarımız da aş bulmaya devam edecek" dedi.

Çağlayan, önümüzdeki haftada İçel’deki bütün ilçeleri milletvekilleriyle tek tek gezerek, vatandaşların sorunlarını dinleyeceklerini ifade etti.

İçel Valisi Hasan Basri Güzeoğlu ise, ‘Gönül Sofrası’ projesinin fikir babasının Bakan Çağlayan olduğunu, onun talimatı doğrultusunda bu organizasyonların hazırlandığının altını çizerek, “Kentin üç farklı noktasında oluşturulan iftar çadırında her gün ortalama 4 bin kişi iftarını açıyor. Ayrıca 3 aracımızla da bin kişinin evlerine yemek dağıtımı yapılıyor” diye konuştu.

BAKAN ÇAĞLAYAN'DAN YILDIZ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

İçelli vatandaşlarla ‘Gönül Sofrası’nda iftarını açan Bakan Zafer Çağlayan, iftar sonrası AK Parti İçel İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden AK Parti İçel İl Sekreteri Ahmet Yıldız’ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Çağlayan, İçel’in merkez Yenişehir bölgesinde bulunan evde Yıldız ailesine başsağlığı dileklerini sundu .
Kaynak: İHA