Yunan Basını Merkel'i Hedef Almaya Devam Ediyor

Ekonomik krizle mücadele eden ve uluslararası mali yardım alan Yunanistan'da Almanya ve Alman Başbakan Angela Merkel aleyhine estirilen hava devam ediyor.

Merkel'i daha önce Nazi üniforması içinde gösteren ve ''Nazi kızı veya Nazi gelini'' olarak teşhir eden radikal sağ basın şimdi de Alman Başbakan'ı mahkûm kıyafeti içinde tasvir etti ve elline kelepçe vurdu.

Aylık dergilerden Crash, Merkel'in ''Yunan halkına karşı işlediği soykırım sebebiyle yargılanmasını'' istedi. Derginin Yayın Yönetmeni Georgias Trangas, Merkel'in borç krizinde Yunanistan'ı yok etmeye çalıştığını iddia etti. Dergi ayrıca Merkel'in suç ortakları olarak IMF Başkanı Christine Lagarde, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, AB Komisyonu Başkanı J. Manuel Barroso ve AB Konseyi Başkanı Herman van Rompuy'un hâkim karşısına çıkarılmasını istedi.Crash dergisi, ''Yunanistan'ın giderek toplama kampına döndüğünü'' yazdı.

Derginin Yayın Yönetmeni daha önce benzer bir aşırılık nedeniyle 25 bin euro para cezasına çarptırılmıştı. Öte yandan Yunanistan'a verilen uluslararası borç karşılığından Avrupa Birliği, AB Merkez Bankası, IMF'den oluşan Troyka, perşembe günü yeniden iş başı yaptı.Uluslararası piyasalarda ülkenin borcunu ödeyemeyeceği ve yeniden ayakları üzerine doğrulamayacağı spekülasyonları yapılırken, Troyka'nın raporu belirleyici olacak. Bu tartışmalar devam ederken, Alman siyasiler başta olmak üzere uluslararası piyasalardan Yunanistan'ın eski para birimi drahmiye dönmesi yönünde baskılarda yüksek sesle dile getiriliyor .