TDP’nin Faaliyetleri

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri yaz döneminde camilerde Kur’an kursu gören öğrencileri ziyaret ederek, çocuklara mesken ve kamu güvenliği ile ilgili bilgi veriyor.

TDP ekipleri, Kur'an kursu öğrencilerine evde yalnız iken tanımadığı kişilere kapıyı açmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Çocukların özellikle tanımadıkları insanlara güvenmemelerini, Kur’an kursuna giderken kalabalığın yoğun olduğu bölgelerden geçmeleri gerektiğini ayrıca öğrencilere polislik mesleğine bakış açısını geliştirmek, eğitim çağındaki çocuklara yönelik şiddet hareketlerini, kötü alışkanlıkları, çocuklar ve gençleri suça iten faktörler gibi konularda slayt gösterileri ile öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Çocukların güvenlik açısından meydana gelebilecek olumsuzlukları ve çevrelerinde görmüş oldukları şüpheli şahısların ücretsiz arayabilecekleri 155 Polis İmdat hattına bildirmeleri, bunu yaparken hattın gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini aktaran polisler, dersin bitiminde çocuklara broşür vererek, şeker ve çikolata ikram ediyor

Kaynak: İHA