Suşehri İmam Hatip Lisesi, 40 Yıl Sonra Tapusuna Kavuştu

Suşehri İmam Hatip Lisesi, 40 yıl aradan sonra tapusuna kavuştu.

Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçede eğitime 1972 yılında başlayan, arsa tapusu alınmayan Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin tapusunu okul idarecilerine verdi.

Bir bölümü babası Adil Sel adına olan arsanın tapusunun alınmaması üzerine harekete geçen Sel, kardeşlerinin vekaletlerini alarak, sorunun çözülmesine yardımcı oldu. Tapuyu yetkililere vermenin mutluluğunu yaşadığını belirten Sel, babasının yıllar önce İmam Hatip Lisesi yapılması için bu arsayı okula verdiğine dikkati çekerek, ''Ancak o zamanın okul yetkilileri arsa konusunun üzerine fazla düşmediklerinden bu konu 40 yıl sonra bizlere kadar intikal etti. Bizlerde yaklaşık 4 bin 500 metrekare sorunlu olan arsayla ilgili kardeşlerimizden gerekli vekaletleri toplayarak, okul arsasının gerçek sahibi olan yetkililere tapularını vermenin mutluluğunu yaşadığımızı belirtmek istiyorum'' dedi.

Okul bölgesinde külliye şeklinde bir çalışma yapmak istediklerini de belirten Sel, şunları kaydetti:

''Asıl amacım İmam Hatip Lisesi'nin bulunduğu bölgeyi bir külliye olarak yapmaktır. Yani içerisinde öğrencilerin uygulama yapabileceği bir cami, Kuran kursu ve İmam Hatip Lisesi'nin olacağı güzel bir alan oluşmasını çok arzuluyorum. Bu konuda belediye olarak imar çalışmalarımıza devam ediyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem bey de bu konuda çok istekli olduğunu bizlere bildirdi. Ekrem Erdem beyle birlikte bu amacımızı da yerine getiririz. Okulumuz da bu vesileyle yenilenmiş olur'' dedi.

Suşehri İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Yayla ise ''Belediye başkanımız Sedat Sel'in girişimleri sonucu 40 yıllık tapu özlemimiz giderilmiş bulunmaktadır. Çünkü uzun yıllar bu sorunla fazla ilgilenilmediğinden, bugüne kadar bu sorun getirilmiş ve belediye başkanımız Sedat Sel'in üstün girişimleriyle yurt içinden ve yurt dışından olan kardeşlerinden tek tek vekaletler toplanılarak arsanın tapu işlemleri bitirilmiştir'' diye konuştu.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA