Kars Sağlık Müdürü Dr. Tuncer'den Açıklama

Kars Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, Selim ve Digor'da 10 yataklı entegre ilçe hastanesi yapım ihalelerinin tamamlandığını belirtti.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Sağlık ve Halk Sağlığı müdürlüklerini ziyaret etti.

Sağlık İl Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Tuncer, yeni teşkilat yapısında bakanlığa bağlı bir birim olarak kurulan Halk Sağlığı Kurumu'na da vekaleten baktığını belirterek, kurumun halk sağlığını korumak ve geliştirmek için önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Kurumun yönetim teşkilatı olarak, her ilde Halk Sağlığı Müdürlükleri oluşturulduğunu anlatan Tuncer, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ildeki koruyucu sağlık, laboratuvar ve aile hekimliğini içine alan temel sağlık hizmetlerinden sorumlu olduğunu söyledi.

Sağlık alanında önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Tuncer, şunları kaydetti:

''Bu kapsamda Selim ve Digor ilçelerinin 10 yataklı entegre ilçe hastanesi yapımı ihaleleri tamamlandı. Hastanelerin yer teslimi de yapıldı. Muhtemelen önümüzdeki hafta itibarıyla temel kazı çalışmaları başlayacak. Arpaçay ve Akyaka, 10 yataklı entegre hastanelerinin ihaleleri ise yasal sürecin uzun sürmesi nedeniyle henüz sözleşmeye bağlanamadı. Ancak buranın da Ağustos ayında inşaatının başlamasını hedefliyoruz.''
Kaynak: AA