Kamyoncu viagrası raflardan inecek

Enerji içeceği olarak satılan ancak içinde cinsel gücü arttırıcı etken maddeler bulunduğu ortaya çıkan Buzzer Plus'ın üretim ve dağıtımının durdurulduğu ortaya çıktı

Dağıtımı durduruldu Yavuz Semerci'nin bir benzin istasyonunun marketinden satın alarak içmesi ve beklenmedik etkilerini yazmasıyla gündeme gelen Buzzer Plus'ın üretim ve dağıtımı durduruldu.

'BU İÇECEĞİ SAKIN SATIN ALMAYIN '

Enerji içeceği olarak satılan Buzzer Plus'un hammaddesinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Gıda Kodeksi şartlarına uymadığı ortaya çıktı. Üretici firma Altanea Gıda'dan yapılan açıklamada, 'Buzzer Plus 'ın hammaddesi dünyanın en önemli ve en saygın gıda kuruluşu olan Amerikan FDA kuruluşu tarafından 2011 yılında uygun gıda takviyesi olarak onaylanmıştır. Fakat Ülkemizde henüz bu madde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Kodeksi uygunluk şartlarına girmemiştir ' denildi.

Uzmanlarca marketlerde satılması sakıncalı bulunan, ancak halen birçok markette rahatlıkla bulunabilen içecekle ilgili, firmanın açıklaması şöyle:

Altanea Gıda A.Ş, 12 senedir meşrubat sektöründe bin çalışanı ile Avrupa topluğuna bağlı ülkelere, Afrika ve Türk Cumhuriyetlerine ihracat yapmaktadır. Firmamız, Tarım Köy İşleri Bakanlığı tarafından üretim izin belgeli olarak faaliyet göstermektedir. Firmamızın ürettiği ürünlerin içeriğinde hiç bir sağlığa zararlı hammadde kullanılmamaktadır.

Ürettiğimiz tüm ürünler Türk Gıda Kodeksi ve Tarım Köy İşleri Bakanlığının belirlediği tepliğlere uygun olarak üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. Firmamızın her türlü gıda uygunluğu belgesi, ISO kalite sertifikaları ve uluslararası akredite firmalarından alınmış olan GMP iyi imalat uygulamaları belgelerine sahiptir. Ürün enerji içeceği sektöründe tek helal sertifikasına sahip üründür.

Tesisimiz, ISO 9001 Kalite Sertifikası ve HACCP 22000 Hijyen Üretim Sertifikası altında üretim yapmaktadır. Bakanlığımız ise her daim sektörümüzde periodik olarak firmaları denetlemektedir. Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan şirketimiz 20 ülkeye yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayarak ürettiği farklı ürünleri ile yerli sektörün en büyüğü konumundadır.

Türkiye 'de bir yaşam biçimi haline alan BUZZER enerji içeceğimiz 10 yıldır tercih edilen bir marka olarak raflarda içecek severlere sunulmaktadır. Yeni içeceğimiz Buzzer Plus ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Kodeksine uygun görülmemiş olup üretilmemesi adına firmamıza iletilen yazısına istinaden ürünün üretimi ve dağıtımı durdurulmuştur. Buzzer Plus 'ın hammaddesi dünyanın en önemli ve en saygın gıda kuruluşu olan Amerikan FDA kuruluşu tarafından 2011 yılında uygun gıda takviyesi olarak onaylanmıştır. Fakat Ülkemizde henüz bu madde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Kodeksi uygunluk şartlarına girmemiştir.