İhtiyaç Sahibi 200 Aileye Erzak Yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şubesi ve Bursa Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde ihtiyaç sahibi 200 aileye erzak yardımı yapıldı.

Merinos Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Eskişehir ve Balıkesir müftüleri, çok sayıda ilçe belediyle başkanı ve 600'e yakın davetli katıldı.

Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşların bir araya geldiği yemekte konuşan Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, "Diyanet İşleri Başkanlığımız 19 ilde bu muhteşem iftarları iftar düzenliyor. Şehrimizin değişik mahallerimizden değişik imkanlar içerisinde bulunan kardeşlerimiz ve dostlarımız aynı masada buluştu. Bu buluşma bizleri çok memnun etti” dedi.

Halkımızın birbirleri ile aralarındaki komşuluk bağını sağlamlaştırmak ve yaklaşmayı sağlamak için bu yıl "selam" konusunu seçtiklerinin altını çizen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, "Selam, birlik ve beraberliği sağlayan husustur. Peygamber Efendimiz 'Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçekten de iman etmiş olmazsanız. Yaptığınız zaman sizi cennete götürecek bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayın' demiştir. Selamın yaygınlaşmasıyla insanlarımız arasında birlik ve beraberlik de artacaktır. Dinimiz bize hayırda yarışmayı emrediyor. Bu mübarek günlerde ihtiyaç sahiplerini görüp gözetelim. Peygamber Efendimizin infak konusundaki tavsiyelerine hem uyalım, hem de çevremizdekilere uymaya davet edelim" diye konuştu.

Kaynak: İHA