Cuma Hutbelerinde Myanmar'da Yaşanan Katliam Anlatıldı

Myanmar’da Budistler tarafından katledilen Müslümanlar için Türkiye çapındaki bütün camilerde cuma namazı çıkışı yardım toplandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla cuma namazlarında hutbelerde Myanmar’da yaşanan dram hatırlatıldı. Vaizler, ülke genelinde yapılan yardım kampanyasına katkı talep etti. Cuma namazlarının ardından ise bütün camilerde olduğu gibi Bursa Ulu Cami’de de yardım toplandı. Vatandaşlar yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Cuma çıkışı ayrıca Myanmar’da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Hepimiz Mehmediz Güç Birliği tarafından gerçekleştirilen organizasyona yüzlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından katledilen Müslümanlar için dua edildi. Birlik adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, bütün dünyanın gözü önünde bir katliam yapıldığını söyledi.

İnsanların sadece Müslüman oldukları için çoluk çocuk, yaşlı demeden katledildiğini belirten Türkoğlu, yaşanan drama dikkat çekti. Türkoğlu, “Pervasızca ve hiçbir hesap verme endişesi taşımadan bu katliamı yapanlar dünyanın sessizliği nedeniyle daha da azgınlaşmakta daha da zalimleşmekte ve hayvanlaşmaktadır.” dedi .