Biga Gümrük Müdürlüğü Açıldı

Çanakkale’nin Biga İlçesine bağlı İÇDAŞ Değirmencik Tesislerinde bulunan Biga Gümrük Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katılımıyla açıldı.

İçdaş Genel Müdürü Bülend Engin, açılışta yaptığı konuşmada, “Üç tarafımızı saran denizlerimize özellikle Çanakkale sahillerinde yeni bir ticaret penceresi açılmasını çok daha anlamlı buluyorum. İşte bugün Çanakkale prangalarından birinin kırıldığı bir gündür. Dünya ile ticaret için Çanakkale sahillerine bir kapı açıldığı gündür. Dünya dönüyor ve değişiyor. Çevremizde olup bitenlerinden doğru dersler çıkarmalıyız. Üretmeyen, içine kapanın, dünyanın gelişimine seyirci kalan, daha önemlisi sermayesini toplumsal tabana yaymayan, gelişime karşı duran her toplum büyük sancılar ve acılar yaşıyor. Çanakkale için, ülkemiz için çok daha güzelini istemekten Çanakkale’ye vurulan prangaları teker teker sökmek için var gücümüzle çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün Çanakkale’nin bir prangası daha söküldü. Bu yüzden bugün Çanakkale’nin gurur günlerinden biri” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise konuşmasında müteşebbislerin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Çanakkale hepimizi heyecanlandıran bir şehir. Çanakkale’ye gelince bol oksijenli havasıyla ciğerlerimizi dolduruyoruz. Çanakkale coğrafi konumu bakımından çok stratejik bir yerde. Avrupa’ya açılan deniz ve hava ulaşımıyla bağlantılı ve en fazla dış ticari ilişkilerimizin olduğu tapularımızdan bir tanesidir. Ekonomik, stratejik bakımdan son derece önemli illerimizden bir tanesi. İçerisinde bulunduğumuz İçdaş Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşundan 9. sırada yer alan büyük bir tesis" diye konuştu.

Yazıcı, konuşmalarına şöyle devam etti: "Alın teri akıtan gecesini gündüzüne katan bu teşebbüsün önünde ki engelleri kaldırmakta yönetimci olarak, hükümet olarak, bakanlık olarak, devlet olarak her ne derseniz deyin kamu hizmetinin yönetim sorununu üstlenmiş kişiler olarak bizim görevimizden bu teşebbüsün önündeki engelleri kaldırmak. Hizmet ünitelerini onların yaptıkları iş ve hizmetler itibariyle zaman kaybına yol açmadan ilave gelirlerine yük bindirmeden en kısa zamanda bitirmelerini sağlamak. İşte onun için gümrük müdürlüğünü burada hizmete açıyoruz. Birkaç yıl öncede geldim. Burada o zaman mobil olarak hizmete açmıştık. Artık sabitledik Biga Gümrük Müdürlüğü olarak faaliyetini sürekli sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından, gümrük binasının açılışı yapıldı. Törene Çanakkale Ak Parti Milletvekili Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Çanakkale Ak Parti İl başkanı Muzaffer Kutlu, Biga Ak Parti İlçe teşkilatı ve çok sayıda iş adamı katıldı .
Kaynak: İHA