Bakan Bayraktar Şehit Aileleriyle Buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gazi, gazi yakınları ve şehit aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Programa Bakan Bayraktar’ın yanı sıra AK Parti İstanbul milletvekili Mehmet Muş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Bağcılar’da oturan şehit ve gazi aileleri ile gaziler katıldı.

Yapılan yemek duasının ardından kürsüye çıkan Bakan Bayraktar, şehitlik makamının peygamberlerden sonra geldiğini ifade edip, bu makamın önemine değindi. Türkiye’nin sıradan bir toprak parçası üzerinde kurulu bulunmadığını aktaran Bayraktar, “Biz, İslam ve Türklük bayrağını dünyanın her yerine götürüyoruz. Biz Mekke’den, Medine’den, Malazgirt’ten gelenlerin torunlarıyız. Biz Gaznelilerin, Selçukluların, Harzemşahlıların, Osmanlının torunlarıyız. Bu bakımdan sizler mübarek ve kutsalsınız.” dedi.

AK Parti’nin Türkiye’yi, özüne ve yapısına uygun bir siyasi yapıyla yönetmeye çalıştığını belirten Bayraktar, “Göreve geldiğimiz 2002 yılında hazinede 27 milyar dolar para vardı. Bugün 100 milyar dolar var. 10 yıl önce İMF’ye milyarlarca dolar borcumuz varken, 2012’nin sonunda İMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. Türkiye hem kendi halkına hem bölge halkına hem de dünyaya refah getirecek.” ifadelerini kullandı .