Sp Lideri Kamalak Eskişehir'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Başkalarını örnek alan bir Türkiye değil, başkalarına örnek olan bir Türkiye kurmak istiyoruz" dedi.SP lideri Kamalak, partisinin Saffron Otel'de düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Yemekte SP Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl ve çok sayıda partili hazır bulundu. Burada bir konuşma yapan Mustafa Kamalak, Milli Görüş mensuplarının hiç bir zaman makam ve mevki için mücadele etmediğini belirterek, "Milli Görüş, milletimizin görüşüdür; Fatihlerin, Yavuzların, Kanunilerin temsil ettiği düşüncenin adıdır. Çanakkale'de resmi kayıtlara göre 252 bin şehidimizin, gayri resmi kayıtlara göre 400 bin şehidimizin canını feda ettiği davanın adıdır. Bedr'in aslanlarının bu millete emanet ettiği görüşün, sistemin adıdır. Tevhid temeline dayanan adaleti ve bütün insanlığın huzurun barışını, kardeşliğini esas alan sisteme biz Milli Görüş diyoruz. Milli Görüşçülerin hiç bir zaman için şahsi menfaat güttükleri olmamıştır. Milli Görüş camiası; bu millet için gecesini gündüzüne katan ekiptir, Türkiyemizi yaşanabilir bir ülke yapmak isteyen ekiptir. Evlatlarınızı gönül rahatlığıyla askere gönderemiyorsunuz. Ülkemiz hergün en az 3-5 şehit haberiyle sarsılıyor. Şehit vermeyen bir ilimiz bir ilçemiz yoktur. Milyonlarca insanımız yurt dışında yaşıyor. Bunlar doğup büyüdükleri ülkeyi çok özlüyorlar. Bu ülke yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkarılmıştır. Bugün Türkiye, Batı alemine gıpta eder hale gelmiş, yöneticiler de Türkiye'yi Batı birliklerine, Avrupa Birliği'ne yamamanın mücadelesini vermektedir. Biz Milli Görüş olarak 'o cadde çıkmaz sokak' diyoruz, 'gittiğiniz yer yanlıştır' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyük Türkiye'yi inşa etmeyi hedeflediklerini dile getiren Kamalak, "Başkalarını örnek alan bir Türkiye değil, başkalarına örnek olan bir Türkiye'yi kurmak istiyoruz. Dikkatle baktığınızda gökyüzünde yükselen kesik bir duman görüyorsanız, orası bir islam diyarıdır, Bosna'dır, Hersek'tir, Filistin'dir ya da Arakan'dır. Ama her halükarda bir İslam diyarıdır. Eğer yüreklerimizi parçalayan bir çığlık duyuyorsanız, bir Müslüman kızının feryadırır. Ayşelerin, Zeyneplerin, Fatımaların feryadıdır. Milli Görüş'ün amacı, bu feryadı durdurmaktır. Dünyada 60'ın üzerinde İslam ülkesi vardır. Ordusu ve askerlerinden hiç biri, dışarıdan gelen bir saldırıyı küresel emperyalizmi önleyecek güçte değildir. Ülkemizde bir kısım görüş farklılıkları olsa da hepimiz Müslümanız. Alevisiyle, Sünnisiyle, Caferisiyle, Şiasıyla hepimiz Müslümanız. O halde gelin, bir olalım, barış zinciri oluşturalım" diye konuştu.

Kaynak: İHA