Rusya Muhalefetinden Siyasi Tutuklulara Destek Eylemi

Rusya muhalefeti tarafından bugün Moskova’da düzenlenen mitingde, 6 Mayıs’ta düzenlenen 'Milyonların Yürüyüşü'nde gözaltına alınan muhalefet liderlerinin serbest bırakılması talep edildi.

Siyasi tutukluların serbest bırakılması için oluşturulan 6 Mayıs Komitesi tarafından bugün Moskova’nın Puşkinskaya Meydanı'nda düzenlenen eyleme, yaklaşık 3 bin gösterici katıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Rusya’da Putin rejiminin ülkeyi Stalin dönemine götürdüğü belirtilirken, tek suçları mitinge katılmak olan muhaliflerin serbest bırakılması için sonuna kadar mücadele edileceği vurgulandı. “Polis devletine hayır” ve “Siyasi tutuklulara özgürlük” gibi sloganların atıldığı mitingde Putin’e karşı sert sloganlar da ihmal edilmedi.

Ellerinde siyasi tutukluların posterlerini taşıyan göstericiler, Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde Putin karşıtı şarkı söyledikleri için yargılandıklarını söyledikleri Pussy Riot müzik grubu üyelerinin de serbest bırakılmasını talep ettiler.

İHA’ya açıklamada bulunan Sol Cephe lideri Sergey Udaltsov, “Rusya’da baskı rejimi uygulanıyor. Gerçi Stalin dönemindeki gibi insanlar topluca sokakta kurşuna dizilmiyor ama Stalin rejiminin belirtilerini açık bir şekilde yaşamaya başladık. Şöyle ki insanlar siyasi görüşlerinden dolayı hayali suçlamalarla tutuklanıyorlar. Dolayısıyla bugün siyasi görüşü ne olursa olsun tüm güçlerin bu iktidara karşı birleşmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA