Dp Genel Başkanı Uysal Açıklaması

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ''Milletin öncelikleriyle siyaset yapmayı kendine yol olarak benimsemiş, bütün yön levhalarıyla milleti gösteren büyük bir siyasi çizgiyiz'' dedi.

Uysal, partisinin Denizli İl Başkanlığı'nın partililere verdiği iftar yemeğine katıldı.

DP Genel Başkanı Uysal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesini kendilerine misyon edinmiş bir geleneğe ve davaya sahip olduklarını belirterek, söyleyecek sözleri olduğunu ifade etti.

Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İnsanımızın, kadınımızın derdi var. Esnafımızın sıkıntısı var. Topyekün milletin meselesi var. Milletin öncelikleriyle siyaset yapmayı kendine yol olarak benimsemiş, bütün yön levhalarıyla milleti gösteren büyük bir siyasi çizgiyiz. Bu büyük geçmişin önümüze koyduğu sorumluluğu hep beraber taşımak durumundayız. Geçmişimizi satır satır biliyoruz. Birilerinin kendilerine kimlik aradığı dönemde, birilerinin kendine geçmiş aradığı dönemlerde kendi büyüklüğüne ve geçmişine yakışan bir şekilde bugün milletin önünde bir büyük iddianın sahibi olmak durumundayız.''

''Bugün işine geldi mi 'Adnan Menderes, Turgut Özal' diyenlerin, işlerine geldi mi geçmişinden vazgeçenlerin, bu ülkenin büyüklüğünü, kudretini anlayabilme imkanı yoktur'' diyen Uysal, böyle bir iklimde zihinlerin her geçen gün bulandırılmaya çalışıldığını savundu.

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Seyhan Kurtman

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA