CHP’li Şeker’den Güzelbey’e Tebrik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i tebrik etti.

Ortak Akıl Platformu’nda Kent Konseyi’ne iade-i ziyaret için gelen CHP heyetinde konuşan Mehmet Şeker, burada kentin sorunlarını başlıklar halinde gündeme getirdi. Güzelbey’in Gaziantep’in kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak için önemli bir atak yaptığını ve bunda da başarılı olduğunu ifade eden CHP’li Şeker, “Bir şehrin geçmişi, ekonomisi, yazarı-çizeri olmazsa o kent başarılı olamaz. Birçok belediyeler öncelliğini para kazanmaya ayırıyor. Ama Asım Bey, Gaziantep’in tarihi ve kültürünü gün yüzüne çıkarmayı başardı. Bu anlamda kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Belediyelerin kentin değişik bölgelerinde gençlik merkezleri kurduğunu, bunun çok güzel olduğunu belirten Mehmet Şeker, “Ancak bunlar tek elde toplanmalı. Örneğin Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olabilir. Eğitim konusunda yurt dışında başarılı olan ülkelerin eğitimine bakılabilir. Oralardan örnekler alınabilir” diye konuştu.

Vali Erdal Ata’nın eğitime bakış açısının ve attığı adımın doğru olduğunu aktaran Şeker, ancak bunun semeresinin 10 yıl Sonra alınabileceğini kaydetti.

“EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELLİĞİMİZ OLACAK”

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise, atanmışları ile seçilmişlerin yanında sivil toplum kuruluşlarının (STK) öneminin arttığını ifade etti.

Binici, Gaziantep’in eğitim alanındaki başarısızlığın birinci gündem maddeleri olduğunu, konsey olarak eğitimi büyük önem verdiklerini söyledi.

Gaziantep’e neler yapabilmenin çabası içinde olduklarını dile getiren Binici, “Yaşadığımız toplumda çevre ve insan faktörünü biliyoruz. Her alanda kendimizi sorgulamalıyız. Ama eğitim alanında daha çok sorgulamalıyız. Gaziantep için her kurum ve kişi kendini sorgulamalı. Geçen sene bir hamle başlatıldı. Bu sene devam ediyor. Ama daha öncelerden teşhis yanlış konulmuş. Hep birlikte el ele verip sorunları çözmemiz gerekiyor. Gaziantep nasıl sanayide, kültürel ve tarihi yapıları ortaya çıkarmada başarılı olduysa eğitimde de bunu başaracaktır. Biz kent konsey olarak bunu gündemimize aldık” şeklinde konuştu.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ da, CHP olarak çalışmaları Sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Gökdağ, eğitimde Son sıralarda yer alınmasının Gaziantep’e yakışmadığını vurguladı .
Kaynak: İHA