SP Hatay İl Başkanlığından İftar

Saadet Partisi (SP) Hatay İl Teşkilatı ile basın mensupları iftar yemeğinde bir araya geldi.

Büyük Antakya Oteli'nde düzenlenen iftara SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan ile parti yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

İftar yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan SP Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Suriye’deki son durumla ilgili, HAS Parti’nin AK Parti ile birleşme süreci ile ilgili ve Myanmar’daki Müslümanlara karşı düzenlenen katliamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye’de büyük bir insanlık felaketi yaşandığına değinen Çalışkan, Suriye’deki çatışmaların en fazla Türkiye’yi, Türkiye içerisinde ise en fazla Hatay’ı etkilediğini söyledi.

Ülkelerinden kaçarak Hatay’a gelen Suriyeli sığınmacılar için iyi bir planlama yapılmadığına da değinen Çalışkan “Suriyeli sığınmacıların insani yönden alınması doğruydu. Fakat buradaki konumları ve fiziki şartları iyi planlanmalıydı” dedi.

Libya ve Irak’ın, Suriye için emsal teşkil etmesi gerektiğini belirten Çalışkan “Irak ve Libya’da devrimden sonra daha fazla kan aktı, daha çok insan öldü. Şimdi de Suriye’de batılı güçlerin oyunu ile devrim bahanesiyle kan akıyor insanlar ölüyor. Irak ve Libya’da da aynı senaryolar üzerinden aynı oyunlar oynanmış, insanlar ölmüştü. Irak’ta Saddam Hüseyin ve Libya’da Kaddafi’nin ölümlerinin ardından devrimden daha öncekinden fazla insan öldü. Bu durum Suriye konusunda herkesin göz önünde bulundurması gereken hassas bir konu. Burada batı senaryolu bir oyun var ve Türkiye’yi savaşa sürükleneme çalışıyorlar. Elbette Suriye’deki katliamları ve çatışma ortamını göz ardı edemeyiz. Fakat Suriye konusunda atılan ve atılacak adımlar çok dikkatli atılmalı. Bölgemizde işgal istemiyoruz. İslam ülkeleri olarak ortak hareket edip; gerekirse ortak bir askeri ordu kurarak bölgemizdeki sorunları kendimiz çözmeliyiz. Tehlike adım adım kapısıza doğru geliyor. Tüm bu olaylar Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçasıdır. Bu işgaller ve devrim senaryoları Nil’den Fırat’a kadar büyük İsrail Devleti için hazırlanan batılı bir oyundur. Bu konularla ilgili hassas olmalıyız. Biz Saadet Partisi olarak Suriye konusunda batılı bir çözüme karşıyız. Ülkede Beşer Esad’dan sonra oluşturulacak masada Suriyelilerin olmayacağını ve batılı güçlerin olacağını düşünüyoruz. Türkiye burada bir oyuna düşmemeli” diye konuştu.

Myanmar’ın batısındaki Arakan Eyaleti'nde, Rohingya Müslümanları’na karşı düzenlenen katliamlarla ilgili de konuşan Çalışkan, Müslümanların, Müslüman olmayan ülkelerde azınlık olarak yaşadıklarını ve her yerde zulüm gördüklerini söyledi.

Ülkemizde Müslümanların dışındaki grupların da azınlık olarak yaşadığını belirten Çalışkan “Müslümanlar başka ülkelerde katlediliyor, zulüm görüyor. Fakat bizim ülkemizdeki diğer dini gruplar azınlık olarak yaşıyor ama asla ötekileştirilmiyor. Hoşgörü ve saygı içerisinde yaşıyorlar. Bu Türkiye’nin büyüklüğünü, insanımızın hoşgörü ve sevgisini gösterir. Bizim ülkemizde diğer dini gruplara gösterilen hoşgörü ve sevgiyi bizlerde Müslüman kardeşlerimize karşı gösterilmesini bekliyoruz” dedi.

Çalışkan, son olarak HAS Parti’nin AK Parti ile birleşme süreciyle ilgili bir soru üzerine esprili bir şekilde “tencere yuvarlandı, kapağını buldu” diyerek cevap verdi .
Kaynak: İHA