'Oscar'lı Senariste Veda

"Köpeklerin Günü" filmiyle 1975'te en iyi senaryo Oscar'ı kazanan, "Mad Men" dizisine danışmanlık yapan ABD'li senarist ve aktör Frank Pierson, 87 yaşında hayatını kaybetti..

Hollywood'da bir yıldız daha kaydı. Oscar ödüllü senarist Frank PierSon, 87 yaşında hayatını kaybetti. PierSon'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, ünlü senaryo yazarının Los Angeles kentinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Başrollerini Al Pacino, John Gazale ve Sully Boyar'ın paylaştığı 'Köpeklerin Günü / The Dog Day Afternoon ' adlı filmin senaryosunu yazan PierSon, bu çalışmasıyla 1975 yılında en iyi senaryo yazarı dalında Oscar ödülüne layık görülmüştü.

PierSon ayrıca, 1965 yapımı 'Kanunsuz Silahşor / Cat Ballou ' ve senaryosunu Don Pearce ile yazdığı 1967 yapımı 'Parmaklıklar Arkasında / Cool Hand Luke ' filmiyle iki kez en iyi senaryo yazarlığı dalında Oscar ödülüne aday gösterilmişti. 1925'te dünyaya gelen PierSon, eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamladı.

Time dergisinde de görev alan PierSon, TV yapımlarında da yazarlık görevini üstlendi. PierSon Son olarak ünlü 'Mad Men ' dizisinde danışmanlık yapıyor ve dizinin senaryo yazımında görev alıyordu.

DİZİSİ EMMY KAZANDI

Ünlü senarist 1995 tarihli, eski ABD Başkanı Harry S. Truman'ın hayatını konu alan 'Truman ' adlı diziyi de yönetmiş ve yapıma ABD'nin prestijli TV ödülleri Emmy kazandırmıştı. Oscar ödüllerini veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 2001 ile 2005 yılları arasında başkanlığını yürüten PierSon, ayrıca iki dönem boyunca Yazar Birliği'ni de yönetti.