Kenevirle Kuşları Yemleyecekmiş

Kahramanmaraş’ta jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 25 kilo esrar, bin 500 kök Hint Keneviri ve 500 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan zehir taciri, kenevirleri kuş yemi olarak yetiştirdiğini öne sürdü.

Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını sürdüren İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Andırın ilçesine bağlı Kabaağaç köyü Kartallı Obası’nda Hint Keneviri yetiştirildiğini belirledi. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler, operasyon için harekete geçti. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan iznin ardından Andırın İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı operasyonla, kenevirlerin yetiştirildiği eve baskın düzenlendi.

Operasyonda ikamet sahibi A.Z. gözaltına alınırken, 25 kilo kubar esrar, bin 500 kök Hint Keneviri ve 500 gram kenevir tohumu ele geçirildi. Zanlının kenevirleri yetiştirme nedenine ise kendi dahil kimseyi inandıramayacağı türdendi. Daha önceden cinayet suçundan sabıkası bulunduğu öğrenilen A.Z.’nin kenevirleri, “kuş yemlemek amacıyla yetiştirdim” dediği bilgisine ulaşıldı.

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddeler imha edilirken, zanlı A.Z.’nin jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi .
Kaynak: İHA