Bakan Bağış, ‘Somali Sosyal Market’ten Alışveriş Yaptı

AB Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Ümraniye Belediyesi tarafından geliştirilen proje kapsamında Somali’ye yardım için oluşturulan 'Somali Sosyal Market'ten alışveriş yaptı.

Ümraniye Belediyesi, Başbakanlık Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Dünyada son 60 yılda görülen en büyük açlık felaketiyle karşı karşıya kalan Somali için başlatılan kampanyaya destek veren AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da destek verdi. Ümraniye’de kurulan Somali Sosyal Market'e Belediye Başkanı Hasan Can ile birlikte gelerek burada incelemelerde bulunan Bağış, daha sonra alışveriş yaparak kampanyaya katkı sağladı.

Alışverişin ardından bir açıklama yapan Bakan Bagış, "Somali Sosyal Market çok etkileyici. Öncelikle hem Başbakanlık Afet Acil Başkanlığı'nı, hem Ümraniye Belediyesi'ni, hem de Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can Bey’i yürekten kutluyorum. Bu çok anlamlı bir çalışma. Somali’ye yardım yapmak isteyen insanlarımıza teşvik edici, çok güzel bir uygulama. Ben de bu vesile ile katkıda bulunma imkanını da sağladıkları için teşekkür ederim" dedi.

Somali'nin çok büyük acıların yaşandığı bir yer olduğunu söyleyen Bağış, "Geçen yıl Sayın Başbakanımızla New York’ta BM Kurulu’na gittiğimizde Somali Devlet Başkanı ile New York’ta görüştüğümüzde şöyle demişlerdi: 'Sayın Başbakan sadece Somali’deki Somalililer değil, dünyanın her yerindeki her Somali’linin ve onların gelecekteki çocukları, torunları size dua edecekler. Çünkü Somali'de yaşanan dramı dünyanın gündemine siz taşımıştınız' demişti. Gerçekten de 30 yıl aradan sonra Somali’ye giden ilk lider Sayın Başbakandır. Bütün dünyanın dikkatine orada insanların ne büyük bir sıkıntı içinde yaşadığını geçen sene Ramazan ayında ortaya koymuştuk. Sayın Başbakanımıza eşlik eden sanatçılarımız, işadamlarımız, bürokratlarımız, sivil toplum örgütlerinin liderleri, işadamlarımız, bakanlarımız orada gördükleri fotoğrafları, gördükleri manzaraları hala unutamıyorlar” diye konuştu.

Bakan Bağış, daha sonra Ümraniye Belediyesi’nin ilçe meydanında açtığı stantları gezerek bilgi aldı. Bağış, ardından Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda verilen iftar yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bağış, “Hamdolsun bugün Türkiye çok daha iyi bir noktaya geldi. Çok şükür, bugün Türkiye dünyanın büyük 16. ekonomisi oldu ama bununla yetinmiyoruz. 2023 yılında Türkiye dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olacak. Bunun için çalışıyoruz, bunun için çabalıyoruz. Biz büyük bir ecdadın torunlarıyız. Bu akşam yastığa başınızı koyarken Suriye’de her gün yüzlerce insanın maalesef katledildiğini unutmayalım. Somali’de insanların açlıktan kıtlıktan ve de iç savaştan hayatlarını kaybettiklerini unutmayalım. Gazze’de inim inim inleyen Müslümanları unutmayalım, onlar içinde dua edelim. Elimizden gelen yardımı esirgemeyelim” diye konuştu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, iftar programının ardından katkılarından dolayı Bakan Bağış’a bir plaket sundu .
Kaynak: İHA