Ardahan'da Derelere Yavru Alabalık Bırakıldı

Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi, yok olan canlı türlerinin neslinin devamının sağlanması için 5 dereye 100 bin yavru kırmızı benekli alabalık bırakıldı.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ardahan Şube Müdürlüğü tarafından Ardahan Merkeze bağlı Çataldere köyündeki Büyük Dere'nin köprü mevkisinde düzenlenen törende, yapılan faaliyetle Trabzon Maçka tesislerinde üretilen 100 bin yavru kırmızı benekli alabalığın derelere bırakıldığını söyledi.

Doğal yaşamın desteklenmesi ve yok olan canlı türlerinin devamının sağlanması amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Tekmen, ''Daha önceleri buradan alınan balıkların yavrusu bugün burada yeniden doğal hayata bırakıldı. Bu hizmetten dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Amacımız bu türün, derelerde çoğalarak yaşamasını sağlamak'' dedi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kendisi Ardahan Çevre ve Orman İl Müdürüyken, yavru kırmızı benekli alabalık üretimi için 6 yıl önce başlatılan çalışmanın başarıya ulaştığını ifade ederek, ''Bu bölge doğal yaşam için Son derece güzel ve verimli bir bölgedir. Bundan Sonra derelerimizde daha çok kırmızı benekli alabalık görme şansımız olacak'' diye konuştu.

Daha Sonra Vali Tekmen ile Belediye Başkanı Köksoy balıkları suya bıraktı.

Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Muharrem Aksakallı
Kaynak: AA