Android Sistemli PS Vita Üretildi

Çinliler imitasyon ürünlerde sınır tanımamaya devam ediyor. Son olarak Sony'nin el konsolu PS Vita'nın dış görünümüne sahip fakat Android işletim sistemi ile çalışan bir konsol üretildi.

Sony'nin yeni göz bebeği PS Vita, her ne kadar istenilen satış rakamlarına ulaşamamış olsa da şimdiden taklit edilmeye başlandı bile. Dış kasası tamamen PS Vita ile aynı olan bu imitasyon, Android işletim sistemi ile çalışıyor.

Peki sahtecilik konusunda bu kadar ileri kim gider? Tabii ki Çinliler gider. Yine Çin'de üretilen ve Droid X360 olarak adlandırılan bu sistemde klasikleşen kare, üçgen, O ve X tuşlarının yerini X, Y, A ve B tuşları almış.

Donanım açısından da oldukça kuvvetli olduğunu söylememiz gerekiyor. 5 inçlik dokunmatik ekranı her ne kadar 800x460'lık çözünürlüğü ile hayal kırıklığı yaratsa da, 1.5 GHz'de çalışan A10 çipsetli işlemcisi, 512 MB belleği, 8 GB dahili hafızası ve 2 megapiksellik ön kamerasıyla birlikte satışa sunulacak.

Daha da önemlisi cihazın içerisinde Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ve 9 ayrı oyun emülatörü bulunuyor. Bu emülatörler ise Arcade (MAME), Famicom (NES), Super Famicom (SNES), N64, Gameboy Color, Gameboy Advance, Sega Gamegear, Sega Genesis ve PlayStation (PSX) olarak seçilmiş.