Adana Valisi Coş Açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, her açıdan Adana'ya ve Türkiye'ye yakışacak modern kampüslerle, eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu ''Kampüs Okul Projesi''ni Adana'da da hayata geçireceklerini, bununla ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Okulların dağınık ve yetersiz şartlarda olduğunu ifade eden Coş, ''Okullarımızı kampüs şeklinde projelendirilerek, pek çok imkana sahip olmasını sağlayacağız. Okullarımızın kütüphane, laboratuvar, spor salonları, çok amaçlı salonlar, oyun ve dinlenme alanları gibi pek çok imkana kavuşmasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin en modern şekilde, batı standartlarında eğitim görebileceği yeni okullar projelendiriliyor'' dedi.

Coş, projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü, okulların yerlerinin belirlendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Gerekli imar çalışmalarının yapılması için projeleri büyükşehir belediyesine gönderdik. Belediye meclisinin bu konudaki çalışmalarını süratle tamamlaması halinde, biz bu dosyayı Ankara'ya Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacağız. Kampüs okul projelerinde Adana'nın, Türkiye'de ilkler arasında, öncü iller arasında yer almasını sağlayacağız. Üzerlerine görev düşen kurumlar da bizim gösterdiğimiz hassasiyeti gösterirlerse, bu hızı elde etmiş olacağız. Bu işi çabucak bitirmiş olacağız. 11 ayrı noktada yerler belirlendi. Kampüs okul kurulması gündemde. Her açıdan kentimize yakışacak modern kampüslerle, eğitim altyapımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz.''

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar/Aykut Ünlüpınar
Kaynak: AA