Vali Cerrah Açıklama Yaptı

Osmaniye'de Vali İsmail Fırat İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak olan 2 derslikli ana sınıfının protokolü, Vali Celalettin Cerrah ile iş adamı Emrah Çolak arasında imzalandı.

Vali Cerrah, makamında düzenlenen imza töreninde, Osmaniyeli iş adamı Çolak'ın 2010 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden ağabeyi anısına bir ana sınıfı yaptırmak istediğini bu nedenle protokol düzenlediklerini söyledi.

Ana sınıfını, eğitim öğretim yılı başlamadan bitireceklerini kaydeden Cerrah, 4 yılda 741 derslik yapıldığını belirtti.

Osmaniye'nin göç alan bir il olmasından dolayı devamlı okul yapılması gerektiğini ifade eden Cerrah, şunları kaydetti:

''Arkadaşımız trafik kazasında kaybettiği ağabeyi için 2 derslikli ana sınıfı yaptıracak. Arkadaşımız bağışını, Hizmet Götürme Birliği'ne yaptı. Önümüzdeki günlerde inşaatına başlayıp okullar başlamadan bitireceğiz. Ben hayrın kabulünü diliyorum. Hayırlar her zaman öldükten sonrada isminin devam etmesine vesiledir. Dünyada ya böyle hayırlar yapacak, ya da hayırlı evlatlar yetiştireceksiniz. Bu dünyadan göçerken mutlaka bir şeyler bırakmamız lazım. Hayırlı kardeşler ve evlatların bırakılan mirasla bir şeyler yapabilmesi çok büyük bir erdemliktir. İşte bu arkadaşlarımız da ağabeylerini yad etmek için böyle bir hayır işi yapıyor. Okulda ismi yaşadıkça her çocuk ve veli ona dua edecektir.''

Cerrah, Osmaniyeli iş adamlarından hayırseverlilikte yarışmalarını ve eğitim konusunda yatırım yapmalarını beklediğini dile getiren Cerrah, ''Anaokulu ihtiyacı önümüzdeki günlerde yaptıklarımızla birlikte kalmayacak. Osmaniye çok fazla göç alıyor. Göçten dolayı okul ihtiyacını karşılamamız gün geçtikçe zorlaşıyor. O yüzden devamlı okul yapmak zorundayız. Benim dönemimde devlet katkıları, hayırsever katkılarıyla 741 derslik yapmışız. Bu da 100 trilyonluk bir yatırım büyük bir başarı. İnsana, eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman Unutulmaz'' diye konuştu.

İş adamı Çolak da, 2010 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden ağabeyi Hacı Osman Çolak adına ana sınıfı yaptıracak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şöyle devam etti:

''Ailece uzun zamandır rahmetli ağabeyimizin ismini nasıl yaşatabiliriz diye düşünce içerisindeydik. Osmaniye Valiliği'nin web sitesini ziyaret ettiğimde 'Dedesi yapsın torunu okusun, babası yapsın çocuğu okusun projesi' dikkatimi çekti. Sayın valimizi ziyaret ederek, projede bizim de katkımız olması yönünde düşüncelerimizi ilettik. Bizim babamız yerinde olan rahmetli ağabeyimiz Hacı Osman Çolak'ın isminin yaşayacağı bu kutsal mekanda yetişecek çocuklarımızın, vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetişmesi en büyük temennimizdir. Bu bizim için başlangıç oldu. İnşallah daha güzel proje düşüncelerimiz de var.''

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA