Tacikistan’da Ölü Sayısı 42 Olarak Açıklandı

Tacikistan'da yerel güvenlik güçlerince Badağşan özerk bölgesinde silahlı gruba yönelik bugün başlatılan operasyonda ölü sayısı 42 olarak açıklandı.

Tacikistan İçişleri Bakanlığı ölenlerden 12’sinin asker 30’unun da silahlı gruba mensup olduğunu duyurdu. 3 gün önce Milli Güvenlik Komitesi Badağşan Bölgesi Başkanı General Abdullo Nazarov'un öldürülmesi üzerine düzenlenen kapsamlı operasyonda 23 askerin yaralandığı belirtildi. Yaralı askerlerin durumları hakkında ise bilgi verilmedi. Yerel kaynaklar ölü ve yaralı sayısını çok daha yüksek olduğunu öne sürüyor. Bakanlık öldürülen militanalrdan 8’inin Afganistan vatandaşı olduğunu ileri sürdü. Daha önce kimi basın yayın organları ise bugünkü operasyonda 100 asker ve 100 de sivilin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Askeri helikopterlerin desteğinde silahlı gruba dönük sürdürülen operasyonda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Bu arada Milli Güvenlik Komitesi Badağşan Bölgesi Başkanı General Abdullo Nazarov'u öldüren grubun Afganistan’a kaçtığı bildirildi.

Bu iddia henüz Tacik tarafınca doğrulanmadı. Öte yandan Tacikistan'daki çatışmalar üzerine bu ülkeyle sınırı olan Özbekistan ve Kırgızistan sınır birliklerini alarma geçirdi. Sınırlardaki güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildiriliyor .