Asbaşkanı Yusuf Mayda Açıklama Yaptı

Gümüşhane Valisi ve Karate Federasyonu Asbaşkanı Yusuf Mayda, ''Çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirmesi, zararlı alışkanlıklardan korunması, hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terörün sona erdirilmesi konusunda karate sporunun çok katkısı olacaktır'' dedi.

Vali Mayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karatenin kendini geliştirme, zinde tutma, öfkeyi kontrol edebilme ve sportmenliği devam ettirme yönüyle önemli bir spor dalı olduğunu belirterek, 3 yıldır karate sporu içinde olduğunu söyledi.

Karatenin bir saldırı değil savunma sporu olması açısından önemli olduğunu ifade eden Vali Mayda, ''Her şeyden önce spor, çocuklar için sadece sağlık ve fiziksel gelişim için değil, aynı zamanda kişilik ve psikolojik gelişimleri açısından da önemlidir. Spor yapan çocuklar, kişisel deneyimlerini, yaratıcılıklarını geliştirir ve sorumluluk duygusu kazanırlar. Aynı zamanda yardımlaşma ve işbirliği yapma, arkadaşlarına saygı ve oyun kurallarına uyma becerisi gösterme gibi sosyal davranışları da kazandırarak olumlu bir benlik gelişimi sağlarlar'' diye konuştu.

Gümüşhane'de bir süre önce Türkiye Minikler Karate Şampiyonası'nın yapıldığını anımsatan Mayda, ''Önemli bir organizasyondu. Yaklaşık bin 200 kişiyi ilimizde ağırladık. Ülkemizin çeşitli illerinden gelen sporcu çocuklarımız birbirleriyle tanıştılar. Centilmence yarıştılar. Çocuklarımızın boş zamanlarının değerlendirilmesi, zararlı alışkanlıklardan korunması, hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörün sona erdirilmesi konusunda karatenin çok katkısı olacaktır'' dedi.

Vali Mayda, karatenin bir futbol ya da ata sporu güreş gibi yaygın destek almamasının önemli bir sorun olduğunu kaydederek, Federasyon olarak amaçlarının karate sporunun yaygınlaştırılması, toplumun tüm kesimlerine yayılması olduğunu, böylece hak ettiği yere geleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA