AK Parti İl Başkanı Arslan Açıklama Yaptı

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarıyla ilgili olarak, Bartın'ın adını başarılarla duyurmaya devam edeceğini bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın'ın LYS'de Türkçe-Sosyal puan türünde Türkiye birincisi ve Matematik-Fen ile Türkçe-Matematik puanlarına göre de Türkiye ikincisi olmasının tesadüf olmadığını belirtti.

Kentin, Son yıllarda eğitimde büyük mesafe kat ettiğini ve 40. sıralardan gelerek Türkiye birinciliği ve ikinciliği elde ettiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

''AK Parti olarak bilgiyi ve teknolojiyi yönetecek milli ve manevi değerlerimiz ile donatılmış çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye, okulları en iyi eğitim imkanlarıyla donatmaya çok büyük önem veriyoruz. 12 yıla çıkarılan zorunlu eğitim sayesinde yeteneklerine göre eğitilmiş gençlerimiz, her sektörde bizlerin rekabet gücünü artıracaktır. Bu, her şeyini kendisi üretebilen, yalnız kendi kaynaklarıyla ayakta duran, daha güçlü, ekonomik anlamda daha bağımsız bir ülke demektir. Çocukların ufku açık, zihni açık, düşünen, üreten, değerlendiren ve ülkesine katkı sağlayan bireyler olmaları ülkemizin ve Bartın'ımızın kurtuluşudur, geleceğimizin kurtuluşudur. Bartın, adını başarılarla duyurmaya devam edecektir.''

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Neşat Ergül
Kaynak: AA