19. Uluslararası Aıds Konferansı Washington’da Başladı

ABD’nin ev sahiplini yaptığı 19. Uluslararası AIDS Konferansı başkent Washington’da başladı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden doktor, araştırmacı, aktivist, akademisyen ve AIDS ile mücadele eden sivil toplum örgütlerinin katılım sağladığı konferans süresince çağın hastalığıyla mücadelede gelinen son nokta ele alınacak. Yaklaşık 25 bin kişiyi Washington'da bir araya getiren 19. Uluslararası AIDS Konferansı’nda ayrıca AIDS’le savaşta önleyici tedbirlerin önemine vurgu yapılacak.

Konferansta konuşma yapan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Amerika’nın ‘AIDS’in yok edildiği bir kuşak’ yaratmada kararlı olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Amerika’nın AIDS ile savaşı kazanmada dünyaya yardımcı olacak sağlık sistemleri kurmaya çalıştıklarını vurgulayan Clinton, anneden-çocuğa virüs naklin önlemek için özellikle Afrika’daki kliniklere daha fazla yardım yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Washington Convention Center’da gerçekleşen konferans çerçevesinde kurulan mini cinsellik fuarında ise sağlıklı cinsel bir yaşantının gereksinimleri anlatıldı.

Öte yandan; BM tarafından yayımlanan raporda gelişmekte olan ülkelerde 2011 sonu itibari ile 8 milyondan fazla kişinin AIDS tedavisi gördüğü bildirildi.

Kaynak: İHA