Vali Lekesiz, Sosyal Dernekler Federasyonu Üyelerini Kabul Etti

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay Sosyal Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu ve üyelerini, makamında kabul etti.

Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine değinerek, sivil toplum örgütlerinin demokrasilerin olmazsa olmazı ve onları bir çatı altında toplamanın doğru bir karar olduğunu ifade etti.

Federasyon olarak yaşlılar, çocuklar, engelliler ve yoksullar gibi dezavantajlı gruplar için proje üretmeleri önerisinde bulunan Lekesiz, Hatay'ın, ülkeye ekonomik olarak çok büyük zenginlik kazandıran bir il olduğunu, bir çok ekonomik göstergede ilk 10 içerisinde yer aldığını kaydetti.

Lekesiz, Hatay'ın yeteri kadar tanınmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Hatay'ın sahip olduğu değerleri alt alta sıraladığımızda Hataylılar bile 'Bu kadar çok zenginliğimiz mi varmış' diye şaşırıyor. Örneğin, Hatay toplam vergi gelirlerine yaptığı katkı açısından 8. sırada, ihracatta 9. sırada. Ne yazık ki, sahip olduğu zenginlikle mütenasip bir değerde değil. Kendimizin bilmediğini başkasına nasıl anlatacağız- Bunun için de ulusal ve uluslararası düzeyde ilimizin tanıtımını sağlamak için fuarlara ve çeşitli etkinliklere katılıyoruz. Üç yıldır her yıl dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan İspanya, Berlin, Londra, Tokyo fuarlarına katılıyoruz. Ulusal düzeydeki fuarlara zaten katılıyoruz. Belediyelerimiz, Üniversitemiz, sanayi odalarımız, tüm kurum ve kuruluşlarımızla katılıyoruz. Çünkü önemli olan bu faaliyetleri birlik ve beraberlik içinde yapmaktır. İlimizin tüm değerlerini alıp o fuarlara götürüyoruz.''

Federasyon Başkanı Taşçıoğlu ise, kabulden dolayı Lekesiz'e teşekkür ederek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali Lekesiz, Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sivil toplum örgütleri, odalar ve borsayla Hatay'ın şanslı bir il olduğunu, Hatay'ın her geçen gün daha da kalkındığını ve geliştiğini ifade etti.

Lekesiz konuklarına Valiliğin ikinci katında yer alan Hatay Devleti Müzesi'ni de gezdirerek, müze hakkında bilgileri paylaştı

Muhabir: Abdulgafur Kılıç

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA