Şamil Tayyar'dan müthiş iddia

AK Parti milletvekili Şamil Tayyar'dan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezası kesinleşse bile hapis yatmayacağını söyledi. Tayyar, '3. yargı paketinde 3 yılın altındaki cezalar ertelendi dolayısıyla ondan da yararlandı mı sıfır ceza ile kurtulmuş olacak' dedi.

Tv8 'de Erkan Tan 'ın konuğu AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar oldu.

Tayyar 'ın açıklamaları özetle şöyle:

'SIFIR CEZA İLE KURTULMUŞ OLACAK'
“Aziz Yıldırım 'ın 3. yargı paketinde mali suçlar ile ilgili yapılan düzenlemeden yararlanacağını tahmin ediyorum. Çünkü mali suçlar çete suçu olmaktan çıktı. Tahminime göre çete suçundan aldığı ceza düşecek. Bu durumda sadece şike suçundan aldığı ceza kalacak. Bir de. 3. yargı paketinde 3 yılın altındaki cezalar ertelendi dolayısıyla ondan da yararlandı mı sıfır ceza ile kurtulmuş olacak!”

Fehnerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, örgüt kurmaktan 2,5 yıl, şike ve teşvik primi vermekten 3 yıl 9 ay toplamda 6 yıl 4 ay hapis cezası almıştı.

ERGENEKON 'LA SUÇLAMIŞTI
Tayyar daha önce de Aziz Yıldırım 'la ilgili suçlamalarda bulunmuştu. MHP 'li vekil Lütfü Türkkan TBMM 'de karşılaştığı Şamil Tayyar 'a neden Fenerbahçe ile uğraştığını sorduğunu belirterek şöyle konuşmuştu: “ Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe ile sorunun ne dedim? Şamil Tayyar 'ın cevabı ise net oldu “Aziz Yıldırım Ergenekon 'un finansörü'dedi. Şamil Tayyar burada bana yalan söylemedi, inandığı şeyleri söyledi. Aziz Yıldırım 'ın şuan içerde olmasının sebebi şike soruşturması değildir onu anlatmak için söylüyorum.”