Cehaletin diyeti!

Nilüfer Gülmez'in kilolarıyla yüzü gülmedi! Mango özlü zayıflama hapını kullanan genç kadın, ölümkalım savaşı vermeye başladı. İnceleme başlatan bakanlık ise uyardı: Bu hapları kullanmayın...

Yazla birlikte zayıflattığı iddia edilen ilaçların ölüm saçma mevsimi de açıldı! Balıkesir'de yaşayan iş kadını Nilüfer Gülmez (35), fazla kilolarından şikayetçiydi. Genç kadın, geçen Haziran ayında radyoda tanıtılan ve 'gıda takviyesi ' adıyla satılan 'mango özlü zayıflama ilacı 'ndan satın aldı. Gülmez, zayıflama hapını bir süre kullandıktan sonra rahatsızlandı.

'ŞUUR KAYBI VAR'
Kalp çarpıntısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan genç kadın, rahatsızlığının haptan kaynaklandığını öğrenince ilaçları bıraktı. 2 hafta önce yeniden fenalaşan Gülmez, Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç kadın yoğun bakım ünitesinde ölümkalım savaşı verirken, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Hasan Hocaoğlu, 'Hastanın durumu ağır. Zayıflama ilacı nedeniyle şuur kaybı var. Bütün organlar hasarlı ' diye konuştu.

KATİL MADDE: SİBUTRAMİN
Son günlerde benzer olayların peş peşe yaşandığını söyleyen Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr. Saim Kerman ise uyardı: 'Mango, altın çilek gibi tamamıyla bitkisel olduğu iddia edilen ürünlerin içinde 'sibutramin' adlı etken madde bulunuyor. 'Sibutramin'in aşırı dozu, kalp durmasına yol açıyor. En yüksek sibutramin miktarı 20 mg olması gerekirken, kısa sürede zayıflattığı iddia edilen hapların içinde bu maddenin miktarı 40-70 mg arasında değişiyor. Bu öldürücü bir orandır. '

'iŞTE O iLAÇ' iNCELEMEDE
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, Nilüfer Gülmez'in kullandığı zayıflama haplarının incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini açıkladı. Yılmaz, 'Piyasada bu ilacın izni var mı henüz bilmiyoruz. Bitkisel takviye olarak satılan ürünlerde ilaç varsa, Sağlık Bakanlığı ruhsatı gerekiyor. Vatandaşların çok dikkatli olması lazım. Ruhsatsız ve denetimsiz ürünler, öldürüyor ' dedi.