2/b Taşınmazları İçin Başvuru Bedeli Alınmayacak

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan 2/B taşınmazları için 2 bin lira, köylerdeki 2/B taşınmazları için bin lira başvuru bedellerinin kaldırıldığı bildirildi.

Dursunbey Mal Müdürü Muğdat Enterili, ''başvuru bedeli alınacaktır'' hükmünün bir çok 2/B kullanıcısını kara kara düşündürmeye sevk ettiğini belirterek, özellikle köylerde birden fazla 2/B taşınmazı olup, yüzölçümü az olan taşınmaz kullanıcıları bedeller yüzünden başvuru yapamadığını söyledi.

4 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren Milli Emlak Genel Tebliği'nin 8. maddesinde ''Başvuru bedellerini yatırmadan başvuru yapan kullanıcıların dilekçeleri kabul edilecektir. Satış bedelinin başvuru bedelinin altında olması halinde ve satış bedelini 30 Ekim 2012 tarihine kadar yatırmaları halinde bu kişilerden ayrıca başvuru bedeli alınmayacaktır'' denildiğini ifade eden Enterili, ''Dursunbey ilçesinde 15bin 967 adet 2/B taşınmazı bulunuyor. Bu taşınmazların 19bin 679 kullanıcısı bulunuyor. 23 Temmuz itibarıyla 5 bin 750 başvuru ilçe müdürlüğümüze yapıldı'' diye konuştu .
Kaynak: AA