Proje Kapsamında Açılacak Kafede Engellilerin Eğitim, Sosyal ve Kültürel İhtiyaçlarına Yönelik Ortam Oluşturulacak

Eceabat Kaymakamlığı'nın ''Engelli Kafe'' projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Projenin yürütülmesi için genel müdürlüğün, 85 bin lira bütçe ayırdığı proje kapsamında Eceabat Kültür Merkezi'nin bir bölümünde açılması planlanan ''Engelli Kafe'', yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

Görkem Yavaş koordinatörlüğü'nde yürütülen proje kapsamında açılacak kafede, engelli vatandaşlar, vakitlerini geçirebilecek, onların eğitim, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik ortam oluşturulacak. Kafe, öncelikle hiç bir geliri bulunmayan, toplumun en dezavantajlı grubu ile ihtiyaç sahibi bireylerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırılacak. İhtiyaçlara yönelik destek programları oluşturulacak.

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eceabat merkez ve köylerinde yer alan 128 engelliden 30'unun, projeden yararlanmasını beklediklerini söyledi.

Projenin, bireylere el becerilerini geliştirebilecekleri, sorunlarını dile getirebilecekleri, sosyal faaliyetler sunabilecekleri bir ortam sağlayacağına inandığını ifade eden Akçay, hedeflerinin, engellilerin toplumdan dışlanmalarını engelleyerek, üretken hale gelmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Bunun eğitim projesi değil, sosyal etkinlik projesi olduğuna dikkati çeken Akçay, şöyle devam etti:

''Projeye katılan engelli vatandaşlarımızın deşarj olmaları sağlanarak, öz güvenleri artırılacak. Serbest zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirmeleri sağlanacak. Sosyal gelişimleri sağlanarak, el ve göz koordinasyonu geliştirilecek. Toplumun engelliye bakış açısı değiştirilerek, geliştirilecek. Başarma duygusu ve kendini önemseme duygusu geliştirilerek, toplu sosyal faaliyet alanı oluşturulacak.''

Muhabir: Bülent Ersöz/Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA