Optimum Hedefine Ulaştı

Rönesans Yönetim A. Ş. Varlık Yönetimi Direktörü Önder Hasdemir, Optimum Outlet Adana Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin kısa sürede belirlenen hedeflere ulaştığını, bugün sadece bölge ekonomisine katkı sunmadıkları gibi bölgede özel bir sosyal yaşam alanı oluşturduklarını söyledi.

Ramazan ayı kapsamında Optimum Outlet Adana Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nce organize edilen iftar yemeğine katılmak üzere Adana’ya gelen Önder Hasdemir, İHA muhabirinin sorularını da yanıtladı. Hasdemir, 8 Nisan 2012 tarihinde hizmete açılan Optimum Outlet Adana Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin, bugün gelinen noktada halka bütünleştiğini, aradan geçen 16 aylık zaman diliminde Adana ve bulunduğu çevreye yapmış olduğu katkının net bir şekilde gözükmeye başladığı yorumunda bulundu. Alışveriş merkezine giriş sayısının, aynı zamanda da bölge halkının memnuniyeti de ortaya koyduğunu vurgulayan Hasdemir, bu tablonun kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

“OPTİMUM TARZI İLE DİĞER ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİN ÖNÜNE GEÇTİK”
Önder Hasdemir, “Açılışından sonraki ilk senede 10 milyonun üzerinde ziyaretçisi olan Optimum Outlet Adana, bölgenin en büyük outlet alışveriş merkezi olmanın yanında ekonomik anlamda da bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynamış ve bölgede özel bir sosyal yaşam alanı oluşturmuştur. Modern mimarisi, geniş alışveriş ve eğlence seçenekleri, kapalı otopark, eşsiz manzaralı terası ve dünya mutfaklarından tatların sunulduğu yiyecek-içecek alanlarını bir arada bulunduran Optimum Outlet Adana Alışveriş ve Eğlence Merkezi, farkını da ortaya koyuyor. Alışveriş merkezi konseptinin giderek değiştiği günümüzde Optimum, diğer alışveriş merkezlerinden ‘outlet’ tarzı ile sıyrılıp, bir adım önde olmayı başardı” dedi.

“70 BİN METREKARELİK KİRALANABİLİR ALANA SAHİBİZ”
Optimum Outlet Adana’nın, güçlü markaların ürünlerini sadece indirim sezonlarında değil, her gün indirimli fiyatlarla sunduğuna işaret eden Hasdemir, Optimum bünyesinde yer alan mağazalarda sezon ürünlerinin yanında önceki sezon ürünleri, stok fazlası ürünler ve sadece outlet için özel olarak üretilen ürünlerin de bulunabildiğini anlattı. Seyhan Nehri ve Hilton Kavşağı cephesine doğru tasarlanan Optimum’un, 145 bin metrekarelik yapı içerisinde 70 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olduğu bilgisini de veren Hasdemir, “Kurum olarak; 5M Migros, Koçtaş, C&A, Rossmann gibi güçlü perakendecileri, Avşar Sinemaları, Fungate, Play bowling, buz pisti gibi mekanlarını ve KFC, Pizza Hut, Arby’s, Baydöner, Köfteci Ramiz gibi önemli gıda markalarını Adana’ya kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“OPTİMUM ‘BÖLGESEL BİR ÇEKİM GÜCÜ’ OLUŞTURDU”
Optimum Outlet Adana Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin, aynı zamanda da Türkiye’nin en büyük outlet alışveriş merkezlerinden biri olarak öne çıktığı yorumunda bulunan Hasdemir, merkezin bünyesinde bulundurduğu seçkin markalar ile sadece Adana’ya değil, tüm Çukurova’ya hitap ettiği gibi İçel, Tarsus, Hatay ve Niğde gibi illere de yakınlığı ile ‘bölgesel bir çekim gücü’ oluşturduğunu dile getirdi. Hasdemir, Rönesans Yönetim A.Ş. olarak, yatırımlardaki hedeflerinin; sadece sürdürülebilir gelir getiren varlıklar gerçekleştirmek olmadığını ifade ederek, “Yatırımlarımızın hedefi; yatırım yapılan bölgeye ek değer oluşturacak, ticareti büyütecek, istihdam sağlayacak, çevreye zarar vermeden tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracak, sosyal olanaklarını geliştirecek ve oluşturacağı adil rekabet ortamı ile ekonomilerine katkı sağlayacak bir ticaret merkezi oluşturmak. Adana’da yaptığımız bu yatırım ile hedeflerimizin hepsine kısa bir zaman içerisinde ulaştığımızı görmek bizi sevindirmiş ve aynı zamanda da 2011 yılında Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) tarafından; ‘Türkiye’de Yılın En İyi Outlet Ödülü’ne layık görülerek, bu sevincimiz taçlandı” ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA