İftar Sonrası İnşaat Mesaisi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla iftardan sonra mesai yapmak zorunda kalan inşaat işçileri, sahur vaktine kadar çalışıyor.

Yüksekova’da yüksek sıcaklıklar nedeniyle inşaat işçileri , iftardan sonra iş başı yapıp sahura kadar çalışıyor . İnşaat işçileri , oruç tuttukları için gündüz sıcaklıkların 30 dereceyi geçtiği ilçede iftardan sonra çalışmayı tercih ettiklerini ifade ediyor .

Cengiz Topel Caddesi üzerinde yeni yapılan bir iş merkezinin inşaatında çalışan kalıp ustası Nihat Koç , çalışmalarına iftardan sonra saat 20 . 30 gibi başladıklarını belirterek , “İftardan sonra sahur vaktine kadar ter döküyoruz . Sahur yemeğini inşaatta yedikten sonra da sabahın ilk ışıklarına kadar bir süre daha çalışmalarımıza devam edip evlerimize gidiyoruz” dedi .

Demir ustası Fazıl Özmen ise , Ramazan gecelerinde serin havadan yararlanmak için iftardan hemen sonra iş başı yaptıklarını belirterek , “Geceleyin çalışmanın tek dezavantajı , ışıklandırmanın yetersiz olmasıdır . İnşaat alanını ışıklarla aydınlatıyoruz . Gece insanları rahatsız etmemek için çalışmalarımızı dikkatli bir şekilde yürütüyoruz” diye konuştu .

Kaynak: İHA