SP’den 'Erdoğan-Kurtulmuş' Değerlendirmesi

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı M.Necip Yavuzer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un görüşmesini değerlendirdi.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen SP Van İl Başkanı M. Necip Yavuzer, Son günlerde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Partilerin taze kan arayışına girdiğini belirten Yavuzer, “Malum olduğu üzere Son günlerde birtakım siyasi olaylar yeni şekil almakta ve bazı isimler halkın teveccühünden düşmemek için partilerine taze kan aramakta. AK Parti'nin HAS Parti'nin lideri Numan Kurtulmuş’a partilerine katılmayı teklif etmesi gündem oluşturdu. Hızını alamayan ve meselenin iç yüzünü bilmeyenler, Saadet Partisi’nin de ileride AK Parti'ye katılacağı yönünde yorumlar yapmaya başladı” dedi.

Yavuzer, Başbakan Erdoğan’ın Kurtulmuş’u başbakan yapmayı düşündüğünü ileri sürerek, “Erdoğan, ‘Son genel başkanlık seçimim’ dediği sürece girilen bu dönemde ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimine ön hazırlık olarak kendisine bağlı bir başbakan olarak ayarladığı Numan Kurtulmuş’u bu yüzden partiye davet etti. Tabii bunun bir de evveliyatı vardır. Numan Kurtulmuş daha Saadet Partimizin Genel Başkanı olmadan önce Erdoğan kendisi ile üç defa görüştü. En Son görüşmede aldıkları karar gereği partinin başına geçtikten Sonra partiyi AK Parti’ye katma oyunu devreye girdi” iddialarında bulundu.

SP olarak AK Parti’den gelen bir teklifi ciddiye almayacaklarını belirten Yavuzer, “Biz kesinlikle ne böyle bir teklifi ciddiye alırız ne de ABD'nin siyasi ve ekonomik yönden absorbe ettiği bir oluşuma katılırız. Bu bizim ilke ve kurallarımıza ters düştüğü gibi rahmetli Erbakan hocamızın ilkesel olarak dik durduğu ve düşünce ve eyleminde bunu ispatladığı emperyalist teklif ve oluşumları asla kabul etmeyiz. Bütün kamuoyu ve halkımızın bunu bu şekilde bilmesini isteriz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA