Milletvekili Tunç'tan Sınav Açıklaması

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın’da üniversite giriş sınavlarında alınan birincilik derecesine ilişkin yazılı olarak açıklamada bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın’ın üniversite giriş sınavında TS puan türünde birinciliği, TM ve MF puan türlerinde de ikinciliği elde ettiğini belirtti.

Milletvekili Tunç, “Bartın'ın birinciliğinden gurur duyduk. Bu başarıda emeği geçen başta idareci ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum. Bartın Son 9 yılda eğitim alanında yapılan yatırımlarla çok önemli mesafeler aldı. Son yıllarda hep zirvede olan Bartın'ın bu yıl ki başarısı da bir tesadüf olmadı. Bartın Fen Lisesi’nin açılması, Anadolu Liselerinin sayılarının artması ortaöğretimdeki kaliteyi de artırdı. Bu başarının önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğine inanıyorum. Bartın okul öncesi eğitimde pilot iller kapsamında oldu. Ortaöğretimde Fen Lisesi ve Anadolu Liseleri Bartın'ı adeta bir eğitim şehri haline getirdi. Eğitim yatırımlarına devam ettik. Bartın'da Fen Lisesinin açılması ile birlikte de ilimizin eğitim kalitesi artmış, Anadolu Liselerinin sayısı artırılarak, eğitimde kalite yakalanmıştır. Üniversite sınavlarında Son üç yılda en başarılı ilk 10 il arasına girmeyi başarmış, bu yıl da birinci olarak zirveye çıkmıştır. Bartın ve Kurucaşile ilçemizde Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi açılmış, Bartın Bilim Sanat Merkezine kavuşmuştur. Bartın'da Son 9 yılda 14 tanesi yeni bina inşa edilerek, 22 adet yeni okul hizmete girmiştir. 250 kişilik Orta öğrenim kız yurdu inşaatı bitirilmiş, 500 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun inşaatı 1 yılda tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Fen Lisesi için öğrenci yurdu ve yeni bina inşaatına başlanmış ve inşaat tamamlanarak hizmete girmiştir. Eğitim yatırımlarına önümüzdeki yıllarda da devam edilecektir” dedi.

Milletvekili Yılmaz Tunç, başarıda emeği geçen idarecilerimiz, ailelerimiz olmak üzere tüm öğrencileri kutladığını belirtti .
Kaynak: İHA