Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İftarını Bingöl'de Açtı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk iftarını memleketi Bingöl'de vatandaşlarla açtı.

Bakan Yılmaz, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bingöl'de belediye tarafından İnönü Mahallesi'nde kurulan 500 kişilik iftar çadırını gezdi. Burada vatandaşlarla sohbet eden Bakan Yılmaz, akşam namazının okunmasının ardından iftarını açtı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Ramazan ayının Türkiye'nin her bölgesinde güzel olduğunu belirterek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Ramazan'ın manevi atmosferinin daha güçlü olduğunu kaydetti.

İlk iftarını Bingöl'de vatandaşlarla açtığını ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

''Ramazan bütün şehirlerimizde de güzel ama bu bölgede Ramazan'ın manevi atmosferini çok daha güçlü bir şekilde hissediyorsunuz. Bu bakımda Ramazan'da daha çok Doğu ve Güneydoğu'da olmak istiyorum. Bunu planladım ardından başka şehirlere de gideceğim. Ama çoğunlukla Bingöl'de kalacağım. Tekrar vatandaşımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. İnsanımıza, ülkemize insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesine vesile olmasını, insanların kalplerini daha da yumuşatmasını, ahlaklarını ve ilişkilerini güzelleştirmesini temenni ediyorum.''

Bakan Yılmaz'a iftar yemeğinde Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti eski Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, belediye başkan yardımcıları, belediye ve il encümenleri de eşlik etti.

Muhabir: Abdullah Çelik / İbrahim Yakut

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA