CHP'de Yumruklu Tartışma İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM)'ne giremeyen Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl yönetimiyle gerginlik yaşadı.

Özkoç'un İl Başkan Yardımcısı7na yumruk attığı, İl Başkanı'na da sandalye fırlatmak istediği öne sürüldü. Özkoç, yumruk iddiasını yalanladı.CHP milletvekili Özkoç'un, il yönetimiyle yaptığı toplantıda gerginlik yaşandı.

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Parti Meclisi'ne giremeyen Özkoç'un suçu partinin il örgütünde bulduğunu ileri sürdü. Özkoç'un çıkan tartışmada kendisine sandalye fırlatmak istediğini iddia eden Keleş, "Sandalyeyi kaldırıp bana vurmaya çalıştı. Bant kayıtlarımız var. Kendisi Parti Meclisi'ne giremeyince suçu bizde buldu. Sakarya İl Örgütü kendisinin il örgütü değildir. Engin Özkoç, İl Örgütü'nün bir vekilidir." dedi.

İl Başkan Yardımcısı Yalçın Ekşi da Özkoç'un kendisine yumruk attığını ileri sürerek, "Bununla ilgili ses kayıtlarımız var. 30'a yakın görgü tanığı var. Bunları paylaşacağız." diye konuştu.

Tartışmaları doğrulayan Özkoç, yumruk attığı iddiasını ise yalanladı. İl yönetimiyle olağan bir toplantı yapıldığını kaydeden Özkoç, şunları söyledi: "İlçe başkanlarının faaliyet raporları ve kurultayla ilgili konuşmalar oluyordu. O konuşmaları değerlendirirken Yalçın Ekşioğlu'nun hoş olmayan bir tavrı oldu. Onun üzerine hoş olmayan bir tartışma geçti aramızda. Tartışma sonrası ayrıldım. Tartışma yaşandığı doğru. Ama öyle bir yumruk atma yok. "