Bursalı Sanayiciler İftarda Buluştu

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, organize sanayi bölgesinin, bölgedeki sanayiciler tarafından yönetilmesini sağlayacak olan kanun değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Bursalı sanayiciler iftarda buluştu . BOSİAD tarafından Hilton Otel ' de düzenlenen iftar programına iş ve siyaset dünyasının temilcileri katıldı .

Programda konuşan BOSİAD Başkanı Mustafa Barutçuoğlu , demokrasilerde halkın kendi kendisini yönetmesinin asıl olduğunu söyledi .

Barutçuoğlu , " Türkiye genelinde bulunan 360 sanayi bölgesi içerisinde Türkiye ' nin ilk organize sanayi bölgesi olma özelliğine sahip , yıllık ihracat hacmi yaklaşık 5 milyar doları bulan , dünya tarafından tanınan ve bilinen markaların üretim yaptığı bölgenin sanayici olmayan kişiler tarafından yönetiliyor olmasının Bursa ve Türk ekonomisi için büyük bir ayıp . Bursa Organize Sanayi Bölgesi , BTSO seçimlerinde meclise seçilen kişiler tarafından yönetiliyor olması bizim için son derece rahatsız ediciydi . Burada faaliyet göstermeyen bir tüccar , bizim faaliyet gösterdiğimiz organize sanayi bölgesinin kimler tarafından yönetileceğine karar veriyordu . Biz buna karşı çıktık ve başardık .

Neden karşı çıkmıştık? Sanayi bölgesinin verdiği hizmetleri biz kullanıyoruz , sıkıntıları biz yaşıyoruz , dayatmalara biz göğüs germeye çalışıyoruz . Diğer sanayi bölgelerindeki arsa fiyatlarıyla bizim bölgemizdeki arsa fiyatları ve hizmet bedellerini karşılaştırdığınızda söylemek istediklerimiz açıkça ortaya çıkıyor . Bizim sektörümüzde başka bir organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren rakibimiz daha avantajlı fiyatlarla üretim yapabiliyor . Bu bir haksız rekabettir . Bu sebeple karşı çıkmıştık” dedi .

Kaynak: İHA