Belediye Çadırında İlk İftar

Adana Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında kentin 4 ayrı noktasına kurduğu iftar çadırlarında3 bin kişiye sıcak yemek dağıttı.

Ramazan'ın ilk orucunu kurulan iftar çadırlarında açan vatandaşların, sıcak havadan etkilenmemesi için sözkonusu çadırlara dev vantilatörler de yerleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi ile ortaklaşa kurduğu iftar çadırlarında ilk oruç açıldı. Ramazan ayı nedeniyle merkez ilçeler Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam'da kurulan 4 ayrı iftar çadırında 3 bin kişiye de sıcak yemek dağıtıldı. İftara az bir süre kala İstasyon Meydanı'nda kurulan iftar çadırına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Söz konusu iftar çadırında orucunu açmak için gelen vatandaşlar, yemek almak için sıraya girmezken, kendileri için hazırlanan masaya oturdu, daha sonra da yemeklerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Ezanın okunmasının ardından aynı niyetlerle tutulan oruçlar açılırken, dualar da okundu. İftar çadırına gelerek, orucunu açan vatandaşların sıcaktan etkilenmemesi için çadırlara dev vantilatörler de yerleştirildi. Bu uygulama vatandaşların beğenisini kazanırken, Büyükşehir Belediyesi'nin de Ramazan ayı boyunca kentin 4 ayrı noktasında her gün 3 bin kişiye iftar sofrası kuracağı kaydedildi .
Kaynak: İHA