Batman, Hakkari ve Bitlisli Gençler, Hacettepe'de Dil Eğitimi Aldı

Batman, Hakkari ve Bitlisli gençler, Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen İngilizce kursuna katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Batman Valiliği ve Sosyal Etütler Merkezi tarafından Kalkınma Bakanlığı Desteği ile Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen İngilizce Dil Kursu'na 89 öğrenci katıldı.

18 Haziran'da başlayan kurs 20 Temmuz'daki sertifika töreniyle sona erdi.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ndeki Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika töreninde, kursiyerlere belgeleri Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer'in de katılımıyla verildi.

Tuncer, burada yaptığı konuşmada, ''Eminim sizin için farklı ve heyecanlı bir deneyim olmuştur. Bu tür faaliyetlerin yaygınlaştırılmasının faydalı olacağına inanıyorum. Ailelerinize dönerken yeni kazanımlar ve anılarla gidiyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

Öğrenciler törende illerinin tarihi ve kültürel özelliklerini İngilizce olarak anlatırken, bazı İngilizce şarkılar da seslendirdi.

Haftada toplam 23 saat İngilizce dil eğitimi verilen kurs toplam 5 hafta sürdü. Kurs programı boyunca tüm kurlarda toplam 115 saat İngilizce eğitimi verildi.

Kursa katılan öğrenciler, başkentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, İstanbul turu yaptı.

Kaynak: AA