Başbakan İstanbul 2020 logosunu tanıttı

İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olimpiyatlara katılacak sporculara verdiği iftar yemeğinde konuştu. Sporculara olan inancından bahseden Erdoğan, 'Bayrağımızı orada göndere çektirecek, orada İstiklal Marşımızı bütün dünyaya dinleteceksiniz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da yapılacak olan 2012 Olimpiyatlarına katılacak sporcular için verdiği iftar yemeğinde konuşma yaptı.

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

2008 Olimpiyatları’na 20 kadın sporcumuz katılmıştı bu yıl 3 kattan fazla artışla 66 kadın sporcumuz katılıyor. 2012 Olimpiyatları’nın bizim için başka tarihi özellikleri de var. Tarihimizde ilk kez olimpiyat elemelerinde başarılı olan 2 takım var. Bundan dolayı sizleri kutluyorum. Bu bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Temennim odur ki iki takımımızda olimpiyatlardan madalya ile dönsünler, bu da yeni kuşaklar için ablalarının öncü olması vesilesi ile okullarımıza yansısın ve yeni dönüşümün başlamasına vesile olsun.

’İNŞALLAH 2012’DEN EN FAZLA MADALYAYLA DÖNERİZ’

Türkiye olarak olimpiyat oyunlarında malesef çok fazla başarı gösteremedik. Bugüne kadar baktığımızda 36 altın madalya 23 gümüş madalya kazandık. Burada efsanevi futbolcularımız var tabii ki. Bu sporcularımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah tarihimizdeki en fazla sporcu ile en fazla branşta katıldığımız 2012 oyunlarında inşallah tarihimizdeki en fazla madalyaları da döneriz. Bu madalya sayısını bir olimpiyatta kazanan ülkeler var ama biz 1936'dan bu yana bunu aldık. İnşallah bu yıl daha fazla alırız.

’2023 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER BELİRLEDİK’

Sizlerin Londra'da kazanacağınız başarı, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat oyunlarına inşallah ev sahibi olacağız ki bu sürece büyük katkı sağlayacaktır. İstanbul 2020 için çok büyük lobi çalışması içerisindeyiz. Bizler de alt yapı olarak diğer ülkelerle mukayese edilemeyecek bir noktaya bunu ulaştıracağız. Dünyanın adeta iki kıtayı birleştirmesinin yanında bir kesişme noktası olan, medeniyetlerin buluşma noktası olan bu şehir artık olimpiyat düzenlemeyi hak etmiştir bu tartışılmaz. Gerekli garantiler neyse bunun hepsini bizzat bunu yazılı olarak gönderdim verdim. Burada geldiler gördüler yakından müşahade ettiler. 2020 İçin 6 aday vardı şuanda İstanbul 2020 Olimpiyatları için Madrid ve Tokyo ile yarışıyor. Belki Madrid de çekilebilir. 7 Eylül 2013'te Arjantin'de yapılacak oylama ile kazanan şehir dünyaya ilan edilecek. Bütün alt yapıyı da en ideal şekilde eksiklerimizi gidererek yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yıl kuruluşu 2023 için büyük hedefler belirledik. Şimdiden bütün kurumlarımız arasında büyük gayret içerisindeyiz. Şuanda buraya gelip denetimi yapanlar sadece şu boğazda yapılacak 3 karşılıklı geçişi bilmiyorlar. Şuanda boğazın altında çalışılıyor. Bunlar, adeta Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan 5 önemli hat. Bunlarla birlikte İstanbul çok zenginleşiyor. Statları ile, kapalı spor salonları ile yüzme havuzları ile zenginleşen bir İstanbul.

’İSTİKLAL MARŞIMIZI DÜNYAYA DİNLETECEKSİNİZ’

Bizim size inancımız var. Bende inanıyorum ki sizler göğsünüzde taşıdığınız şu ay yıldıza en güzel şekilde layık oldunuz, bundan sonra da layık olacaksınız. Bayrağımızı orada göndere çektirecek, orada İstiklal Marşımızı bütün dünyaya dinleteceksiniz. Bunun bedeli olmaz tabii ki bunun farkındayız. Bunun bedeli olarak tarih sürekli sizi alkışlayacaktır, gelecek kuşaklar sizleri alkışlayacaktır. Bizler sizleri yolcu ederken hayır duaları ile yolcu ediyoruz. Başarılarınızın inşallah orada ilk 3 gününde bende bulunacağım. İngiltere Başbakanı ile birlikte Türkiye Angola Basketbol maçını birlikte izleyeceğiz. Benden böyle bir ricada bulundu ben de tamam dedim memnun olurum dedim. Onu birlikte seyredeceğiz. Ayrıca fırsat bulmam halinde de bazı müsabakaları da izleme şansım olacak. Ben çok teşekkür ediyorum, böyle bir iftar sofrasını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum' dedi.

Gecenin sonunda bir sürpriz de vardı.

Türkiye'nin 2020 yılı için aday şehri olan İstanbul'un olimpiyat logosu ilk defa gösterildi.

Başbakan İstanbul 2020 logosunu tanıttı