99 liraya Türkiye manzaralı arsa!

Türkiye’de 100’den fazla kişi kişi “Ay”dan arsa satın alarak, Paris Hilton, Tom Cruise, eski ABD Başkanı George Bush ve ünlü işadamı Abramovich’e komşu oldu!

Türkiye 'de bir firma tarafından satışa sunulan ay arsaları, hediye amaçlı alınıyor. Ay 'da 4 dönümlük arsa sahibi olmanın bedeli 99 lira olurken, Türkiye için her ay 100 adet satış kontenjanı ayrılıyor.
Satın alma ile birlikte, satın alan kişinin adı soyadı ve 4 dönümlük Ay 'daki arsanın koordinatlarının yazılı olduğu arsanın tapusu, arsanın aydaki konumunu işaretli olarak gösteren “ay haritası”, ayrıca ileride o araziden çıkabilecek değerli maden ve mineral haklarına sahip olduğunun bir belgesi gönderiliyor. Ay 'dan arsa alan ünlüler arasında Paris Hilton, Jennifer Lopez, Sharon Stone, Tom Cruise, Kim Bassinger ve 2 sene önce 5 milyon dolarlık arsa alan ünlü Rus milyarder Roman Abramovich de bulunuyor.

2.5 milyon kiyi satın aldı
Eski ABD başkanlarından George Bush da Ay 'dan arsa alan kişiler arasında yer alıyor. Şu ana kadar dünyanın 172 ülkesinde 2.5 milyondan fazla kişi Ay 'dan arsa satın aldı. Ürünün yaratıcısı olan uluslararası İngiliz şirketi Moon Estates 'in Türkiye satış haklarını alan Out of Turkey Gifts 'in sahibi Fırat Kurtoğlu, amaçlarının insanların ömür boyu unutamayacakları hediyeleri tüm dünyada araştırıp Türkiye 'ye sunmak olduğunu belirtti.
Ürünün Türkiye 'de satışına bir kaç ay önce başladıklarını ifade eden Kurtoğlu, genelde bu ürünü insanların birbirlerine hediye amaçlı aldıklarını belirterek “Buradaki arsalar 4 dönüm olarak satılıyor. 4 dönümün fiyatı da 99 lira” dedi.

AYIN SAHİBİ BİR AVUKAT
Ay 'dan arsa alma hikayesinin nasıl başladığını Kurtoğlu, şöyel anlattı:
“ABD 'li bir avukat olan Dennis Hope bunu başlattı. Hope, BM Uzay Antlaşması 'nda yasalardaki bir boşluğu değerlendiriyor. Yasada 'Hiçbir gezegen bir ülkenin hakimiyetinde olamaz ' diyor. Ürünün yaratıcısı olan avukat, 'ülkelere göre bir kısıtlama var ama bireyleri engelleyen bir madde yok ' diyerek Ay 'ı ve gezegenleri tescil ettirmek istediğini belirten bir yazı ile BM 'ye başvuruyor.
Cevap alamayınca hukuki süreç işlemeye başlıyor. Bu sürenin sonunda Hope, ayı kendi üzerine tescil ettiriyor ve sonra da 4 milyon parsele bölerek ayrı ayrı satışa çıkarıyor.”