Uşak Belediyesi Tarihi Evlerin Restorasyonuna Önem Verecek

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentteki tarihi evlerin yeniden toplumun kullanımına kazandırmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, tarihi evlerin restorasyonu için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Uşak’ta restore edilmemiş ev bırakmayacaklarını söyleyen Erdoğan, 2011 yılında 12 tarihi evin dış cephesinde iyileştirme çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

3 taRihi evi de satın aldıklarını belirten Ali Erdoğan, 2013 yılında bu tür çalışmalara daha fazla önem vereceklerini söyledi.

Uşak’ta tarihi evler konusunda hassas davrandıklarını altını çizen Erdoğan, “ Tarihi evlerimiz bizim geçmişimiz ve yaşatmamız gerekiyor. Uşak tarihi evler konusunda çok şanslı bir şehir konumunda yer alıyor. Durum böyleyken bu potansiyeli yeniden harekete geçirmek ve evlerimize sahip çıkmak gerekiyordu. Bu nedenle belediye olarak bu yıl önemli bir çalışma sergiledik. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait 12 evin dış cephesini yenileyerek muazzam bir sokak yarattık. Bununla birlikte 3 evi de satın aldık ve bu evler üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bazı evlerde de kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Başından beri önemsediğimiz bu konuyu evleri teker teker yaparak gerçekleştiriyoruz. Amacımız Uşak’ta kaderine terk edilmiş tarihi ve kültürel yapı bırakmamaktır. Bu yıl ile birlikte 2013 yılına bu çalışmaları yayarak daha çok evi restore etmiş olacağız” dedi.

Restore edilen evlerden vatandaşların faydalanmasını da istediklerini anlayan Erdoğan, “Evlerimizi restore ederken vatandaşlarımızın da faydalanacağı yerler olmasına özen gösteriyoruz. Daha önce restore edilen Karaağaç Evi kurslar için hizmet veriyor. Yine restore ettiğimiz bazı evlerde de muhtarlarımız vatandaşlara hizmet veriyor. Önemli evlerden birisi olan Dokur Evi’nde de Uşak’ın önemli kültürel varlıklarından birisi olan halıcılık öğretiliyor. Şimdi Küçük Çarşı mevkisinde yer alan bir ev restore edildi. Burası da İslamoğlu Kültür Evi oldu ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Ayrıca bu merkezde yerel şairlerimiz ve sanatçılarımız gece yaparak kültürümüze katkı sağlıyorlar Bununla birlikte Karaağaç Mahallesi’nde de restore edeceğimiz bir ev vatandaşlarımıza hizmet edecek. Ayrıca Türkiye’nin ilk elektriğinin kullanıldığı trafo Kent Tarihi Müzesi olarak hizmet verecek ve geçmişimize ışık tutacak. Bunun gibi başka çalışmalarımızda da başarı sağladık. Efsane Belediye Başkanımız Hakkı Yağcı’nın hurdaya gidecek aracını kurtardık. Vatandaşlarımız bu eserlerimize sahip çıkmalılar” dedi .
Kaynak: İHA