Tokat İçin Birlik Çağrısı

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Ahmet Arat, “Biz istiyoruz ki iktidarıyla, muhalefeti ile Valiliği ve belediyesiyle hep birlikte Tokat’ın geleceği için tek yürek, tek bilek olalım” dedi.

Oda binasında basın açıklaması yapan TTSO Başkanı Arat, oda olarak yaptıkları faaliyetlerin yanı sıra OSB’deki çalışmalara değindi.

Organize sanayi bölgesinin amacına uygun kullanılmayan ve atıl duran parsellerin teşhisini yaptıklarını belirten Başkan Arat, “Tedavi olarak ta bugüne kadar hiçbir yatırım yapılmamak kaydıyla adeta işgal edilmiş olan OSB’de bulunan 19 adet değişik büyüklüklerdeki parsellerin reel yatırımlarla tekrar il ekonomisine kazanımının sağlanması yollarını araştırdık. Yatırımcı avına çıktık ve projeler geliştirdik. Sayın Valimizin başkanlığında ve Belediye Başkanımızın da desteği ile ve tarafımızdan yeni yatırımcılar bulunması kaydıyla 800 kişiye direkt istihdam imkanı sağladık. Bu takip ve yönlendirmelerimizin meyve verdiğinin en belirgin örneği, Türkiye ve Orta Doğu’daki en büyük veteriner ilaç fabrikasının Tokat’a kazandırılması olmuştur ki, bu hususu da yine bu vesile ile kamuoyunun bilgilerine arz ederiz” dedi.

Gerek Tokat merkezde ve gerekse diğer illerde yaptıkları çalışmalara tüm milletvekillerini davet ettiklerinin altını çizen Başkan Arat, “Milletvekillerimizden Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, Orhan Düzgün ve Reşat Doğru çalışmalarımızın bir kısmına iştirak etmek kaydıyla bizleri onurlandırdılar. Aynı zamanda tecrübe ve de deneyimlerini bizlerle paylaştılar ve çok yararlı oldu. Ancak Sayın Şükrü Ayalan vekilimiz tüm ısrarlı davetlerimize rağmen bu röntgen çalışmalarımızın hiç birisine katılamadılar. Biz istiyoruz ki iktidarıyla, muhalefeti ile Valiliği ve belediyesiyle hep birlikte Tokat’ın geleceği için tek yürek, tek bilek olalım. Bizim bütün kurum ve kuruluşlarla ve özellikle siyaset kurumu ile birlikte hareket etmek kaydıyla bu şehrin sorunlarını TSO ve diğer STK’larla birlikte teşhis eden, tedavi metotları geliştiren bir yapı kurmak idealimiz vardı. Bir Kayserilik gibi, bir Konyalılık gibi Tokatlılık bilicini oluşturabilme hedefine kilitlenmiştik. Unutulmamalıdır ki, bu hedefimizden de Her Şeye Rağmen asla dönmeyeceğiz" diye konuştu .
Kaynak: İHA