Ölüdeniz’de Turistlere Ramazan Sürprizi

Ramazan ayının ilk gününde Fethiye’de bulunan yerli ve yabancı turistler, mehteran sürprizi yaşadılar.

Fethiye Belediyesi Mehter Takımı’nın turistlerin ağırlıklı olarak yaşadığı Ölüdeniz sokaklarında verdiği konser izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Kılınan ilk teravih ve kalkılan ilk sahurla başlayan Ramazan ayının coşkusu Fethiye’deki yerli ve yabancı turistleri de sardı. Ölüdeniz Belediyesi Ramazan ilk gününü mehteran gösterileri ile karşıladı. 20 kişilik Fethiye Belediyesi Mehteran Takımı Ölüdeniz sokaklarında yaptığı gösteri ile yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topladı. Özellikle yabancı turistler karşılarında Osmanlı kıyafetleri ile müzik yapan mehteran takımını görünce büyük ilgi gösterdiler. Mehteranları kameralarına kaydeden turistler, kitaplardan okudukları Osmanlı mehteranını canlı görmekten duydukları mutluluğu ifade etti.

Beldede tatil yapan yerli turistler de Ramazan coşkusunu bir tatil beldesinde yaşamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutlayıp, “Ramazan ayına güzel bir organizasyonla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Özellikle yabancı turistlerin mehteranlı sürprizden çok hoşlandığını anlatan Yılmaz, “Ölüdeniz’in en kalabalık ve en hareketli olan mahallerinde Osmanlı kıyafetleri ve ezgileri ile geçiş yapan mehter takımımız turistleri oldukça mutlu etti. Yabancılar bu anı yaşarken yerli turistlerimizin yüzlerindeki tebessümü hep birlikte gördük” dedi.

Kaynak: İHA